Als het om waardering gaat


Bij de aankoop van een woning is een taxatie veelal vereist. Om zo min mogelijk vertraging op te lopen in bijvoorbeeld een hypotheektraject, wil je dat een taxatierapport snel, deskundig en volgens de norm wordt opgemaakt. Laat je taxatie daarom uitvoeren door een taxateur van Van de Steege. 

Doel van de taxatie

Als toekomstig huiseigenaar word je door de geldverstrekker gevraagd een taxatierapport uit te laten brengen. Doel van het rapport: de marktwaarde bepalen van de door jou gekochte woning. Deze is onder andere afhankelijk de inhoud en oppervlakte van de woning, de ligging, gebruikte materialen en de staat van onderhoud. En voor welk bedrag zijn diverse vergelijkbare huizen recentelijk verkocht? 

Validatie door het NWWI

Diverse geldverstrekkers vragen om een gevalideerd taxatierapport. Dit betekent dat het rapport voldoet aan de door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) gestelde normen. Maar omdat een gevalideerd rapport lang niet in alle situaties is vereist, kun je bij Van de Steege kiezen tussen een standaard en een gevalideerde taxatie. Voor een standaard taxatie is geen tussenkomst van het NWWI nodig. 

Waarom Van de Steege?

NWWI-taxatie of niet, de taxateurs van Van de Steege werken altijd volgens de erecode van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar taxatierapport ontvangt. Bovendien staat er dag in, dag uit een taxateur voor je klaar en werken wij met een snel en efficiënt systeem. Spoedopdrachten zijn dus geen enkel probleem!

Ook voor bedrijven

Of je nu een klein winkelpand of grootschalig complex aankoopt, ook als bedrijf kun je bij ons terecht voor een taxatie. Heb je een helder, deskundig en betrouwbaar taxatierapport nodig? Wij horen het graag!


Meer informatie? Neem contact met ons op

 

Schakel niet zomaar een taxateur in, schakel Van de Steege in!