Heb ik een aankoopmakelaar nodig?

Wanneer je besluit om een huis te kopen kun je hier natuurlijk zelf mee aan de slag gaan. Het woningaanbod kun je vinden op funda, bezichtigingen kun je (online) inplannen en natuurlijk kan je zelf een bod uitbrengen. Maar het inschakelen van een aankoopmakelaar kan je veel geld, tijd en energie besparen. Wat doet een aankoopmakelaar nou precies en hoe haal jij hier je voordeel uit?

Wat doet een aankoopmakelaar?

Eigenlijk zegt het woord aankoopmakelaar het al, de makelaar helpt jou bij het kopen van een woning. Van de Steege makelaars is actief in de omgevingen Amsterdam, Zaanstad, Diemen en Almere. Dit zijn populaire regio’s en onze makelaars zijn in deze gebieden van alles op de hoogte. Een makelaar weet wat er momenteel te koop is maar ook wat er binnenkort in de verkoop zal komen. Een aankoopmakelaar helpt jou bij het zoeken naar jouw droomhuis en verteld jou wat er allemaal geregeld moet worden. Dit kan jou een hoop tijd en energie besparen.

Wat betekent dit voor jou?

Een aankoopmakelaar helpt jou bij het zoeken naar een geschikte woning, ze plannen bezichtigingen voor je in en gaan hier ook samen, indien gewenst, met jou naar toe. Daarnaast kijken zij naar de staat van het huis, is het in goede staat of moet er nog veel verbouwd worden? Een aankoopmakelaar doet dit werk dagelijks en kan veel zaken voorzien. Een makelaar ziet ook eventuele risico’s van een woning, denk aan funderingsproblemen en asbest. De makelaar informeert jou hierover zodat je niet onverhoopt voor verrassingen komt te staan. De makelaar behoed jou voor eventuele extra kosten.

Alle voordelen van een aankoopmakelaar op een rijtje!

  • Aankoopmakelaars zijn de eerste die weten wanneer een huis op de markt komt. Hierdoor kan de aankoopmakelaar jou direct informeren wanneer jouw droomhuis beschikbaar komt.
  • Informatie kun je googelen maar een aankoopmakelaar is de expert. Makelaars doen dit werk dagelijks en kunnen jou de juiste informatie verstrekken.
  • De makelaar is niet emotioneel betrokken bij het koopproces en zal dus altijd eerlijk advies kunnen geven wat betreft de woning.
  • Omdat de aankoopmakelaar veel taken van jou overneemt scheelt dit jou tijd en energie. Hierdoor heb je meer rust en wordt het kopen van een huis minder stressvol.
  • Een makelaar kijkt waarschijnlijk verder dan waar jij aan zou denken. Zo kan er zomaar een mooie woning gevonden worden in een randgemeente.
  • Bij het kopen van een woning komt nog meer kijken. Zo heb je namelijk ook een hypotheekadviseur nodig, een taxatierapport en een notaris. Een makelaar heeft een uitgebreid netwerk en kan hiervoor de juiste mensen aandragen.

Wat zijn de kosten?

Als je nu nog twijfelt om met een aankoopmakelaar in zee te gaan maak je je waarschijnlijk zorgen om de kosten. De kosten verschillen per makelaar, hoe meer je investeert in een makelaar hoe meer zij voor jou kunnen betekenen.  Uiteindelijk kan jij hier heel veel voordeel uithalen en helpt de makelaar jou ook met het uitbrengen van een goed bod.

Kortom de aankoopmakelaar begeleid jou van A tot Z in het koopproces, zorgt ervoor dat jij een reëel bod uitbrengt en niet voor verrassingen komt te staan.

Meer weten over van de Steege aankoopmakelaars? Bezoek dan onze informatiepagina en neem contact met ons op via https://www.vandesteege.nl/aankoopmakelaar/

WhatsApp
Email
Facebook
Twitter
LinkedIn