Van der Pek

1031 GA, Amsterdam
+1

Beschreibung

BINNENKORT IN VERKOOP

Wonen aan de leukste kant van Amsterdam
Onze hoofdstad is fantastisch. Om te wonen, winkelen en werken. Amsterdam heeft internationale allure aan de ene kant, maar een dorps karakter aan de andere kant. Dat laatste vind je onder andere in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Een knusse buurt, waar je ook hippe winkels en horeca-concepten vindt die creativiteit ademen. En de woningen, omringd door ‘geestverruimend groen’ in de Van der Pekbuurt sluiten daar volledig bij aan.

Welkom in de intieme Van der Pekbuurt aan de gezellige, groene, bereikbare en eigenwijze kant van Amsterdam. Een buurt waar buren elkaar echt nog kennen. Waar meer groen is dan steen, waar de buurtwinkels kwaliteit in plaats van kwantiteit bieden en een buurt die ook met de auto goed bereikbaar blijft voor je vrienden.

Een ongepolijst stuk Amsterdam
Met het pontje naar het Centraal Station op loopafstand en de A’DAM Toren én het EYE Filmmuseum om de hoek, is de Van der Pekbuurt ideaal gelegen in Amsterdam-Noord. Een van origine volksbuurt die bijna 100 jaar geleden gebouwd is voor de Amsterdamse havenarbeiders. Typerend voor dit tuindorp is de grote samenhang in wijkopbouw en de jaren ’20 architectuur met een dorps karakter. De uniformiteit is terug te zien aan de woningen die allen twee lagen met een kap tellen. Ook de rode bakstenen muren, geglazuurde gele bakstenen banden en uitspringende portieken bepalen de architectuur van de buurt. Architect Jan Ernst van der Pek heeft gezorgd voor een bijzonder intieme sfeer door alle zijstraten in de buurt krom te laten lopen, waardoor er geen einde van de straat te zien is. De geïntegreerde ornamenten in het gevelvlak en hoekafsnijdingen bij de hoekpanden geven het straatbeeld een speels karakter. De gehele wijk is een rijksbeschermd stads-en dorpsgezicht.

In de afgelopen jaren zijn er in de wijk al veel bestaande woningen ingrijpend gerenoveerd. De gehele wijk krijgt de aankomende jaren een grondige opknapbeurt. Leuk om te weten: de renovatie in de van der Pekbuurt heeft in 2018 de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de Arie Kepplerprijs gewonnen.

Jouw woning in de Van der Pekbuurt
In totaal worden er in de Van der Pekbuurt door Dura Vermeer 64 woningen gefaseerd verkocht en gerenoveerd. Het gaat om 31 benedenwoningen met tuin, 31 bovenwoningen en twee eengezinswoningen. De eengezinswoningen bevinden zich in de Begoniastraat op huisnummer 2 en 2A.

Wil jij wonen op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad? In een buurt waar mensen elkaar nog kennen en waar meer groen is dan steen? En dat in een volledig gerenoveerde woning met bijzondere jaren ’20 architectuur? Meld je dan snel aan via de projectsite vanderpek-amsterdam.nl en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!

PLANNING
Fase 1
Meidoornplein huisnummers 1 t/m 19 : 10 beneden- en 10 bovenwoningen | start verkoop eind april 2019

Fase 2
Begoniastraat huisnummers 2 t/m 16: 7 beneden- en 7 bovenwoningen en 2 eengezinswoningen | start verkoop eind mei 2019

Fase 3
Anemoonstraat 2 t/m 8 en Ranonkelkade 2 t/m 5: 8 beneden- en 8 bovenwoningen | nog nader te bepalen

Fase 4
Fase 4 Ranonkelkade 6 tot en met 11: 6 beneden- en 6 bovenwoningen | nog nader te bepalen

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.
+ Mehr lesen

Umgebung

Amsterdam-Noord is het gebied tussen ’t IJ en de ring A10. Het water oversteken vanuit Amsterdam-Centrum kan met één van de pontjes. Leuk, snel en geheel gratis! Ook de bus brengt je snel naar het centrum van Amsterdam en met de auto zit je zo op de A10. In Noord is het voorzieningenniveau goed. In het industriële Noord kan het niet anders dan dat er te gekke restaurants te vinden zijn met een rauw randje. Oude loodsen, hotspots aan het water en verbouwde containers. Van fine dining restaurants, tot hipster hangouts met biologische gerechten. Steeds meer mensen weten, zeker nu de Noord-Zuid metrolijn in gebruik is genomen, dit stukje Amsterdam te vinden.En er is meer… De Van der Pekbuurt is met een Boeren & biomarkt (op vrijdag) en Bontemarkt (zaterdag) een food- en non-foodwalhalla. Hier trakteer je jezelf op homemade taart, zelfgemaakte worsten, honing van de imker uit de buurt en biokaas. Tussen al die likkebaardend lekkere waar, schuifelen kunstenaars en muzikanten. Je kunt er op de zaterdagen zelfs je onontdekte talent aan de wereld laten zien, op het straatpodium Pekmarkt. Eén ding is zeker, in Noord hoeft niemand zich te vervelen. Dus wil je aan de bereikbare kant van Amsterdam wonen, misschien wel in een huis met parkeerplaats voor de deur? Kies dan voor een woning in Noord, in de Van der Pekbuurt.
+ Mehr lesen

Zuletzt angesehen