Wonen in Amsterdam Zuidoost

Zuidoost is een grootste stadsdeel en heeft zo’n 85.000 inwoners. Zuidoost kent vele buurten en wijken. Gaasperdam; met de buurten Holendrecht, Nellestein, Reigersbos en Gein, Venserpolder (nabij Diemen/ Duivendrecht), de Bijlmer; met de buurten Bijlmer-Centrum, D-buurt, F-buurt, H-buurt, E-buurt, G-buurt, K-buurt en Amstel III / Bullewijk (kantoren/bedrijvengebied met o.a. de Arena, IKEA en het AMC). De Bijlmermeer is de oudste wijk in het stadsdeel. En dan is er het dorpje Driemond, grenzend aan Gein, Gaasp en Smal Wees, in Zuidoost.

De Amsterdamse Poort is het meest bekende winkelcentrum en op maandag en donderdag is er markt op het Anton de Komplein, waaraan ook het stadsdeelkantoor grenst.

Zuidoost is ook erg groen met de parken; het Nelson Mandelapark (aan de zuidkant van de Bijlmer), de Bijlmerweide (aan de oostkant), het Gaasperpark (met de Gaasperplas in Gaasperdam), De Hoge Dijk (met golfbaan De Hoge Dijk, ten zuiden van Reigersbos en het AMC), de Gaasperzoom (in Gaasperdam ten oosten van Gein), en de Broekzijdse polder (weidegebied tussen Gaasperdam en het riviertje het Gein.

In Zuidoost is het openbaar vervoer goed geregeld. Zo zijn er de NS Stations Bijlmere ArenA en Holendrecht. En zijn de (voor sommige delen van Zuidoost) op loopafstand gelegen stations van Diemen en Duivendrecht belangrijke overstappunten voor de buslijnen. De metro (lijn 50, 53 en 54) is een veelgebruikt reismiddel voor de reizigers van en naar Zuidoost.
Wil jij wonen in Amsterdam Zuidoost? Wij hebben aantrekkelijke koop- en huurhuizen.

Direct naar ons aanbod

Bron: Wikipedia