Sold

Sold: Eerste Helmersstraat 125hs, 1054 DN Amsterdam

€895,000
Type of residence Apartment, double ground floor appartment, apartment
Liveable area 150 m²

Note

General

Op wellicht de mooiste plek aan de Eerste Helmersstraat tegenover het Poortgebouw van het voormalige Wilhelmina Gasthuis bevindt zich deze royale woning met een woonoppervlakte van circa 150 m² verdeeld over de begane grond en het souterrain en met een zeer grote en sfeervolle achtertuin van circa 81 m² op het zonnige zuiden. Het authentieke pand stamt uit 1887 en is gelegen op Eigen Grond. De w... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, double ground floor appartment, apartment
    Year of construction 1887
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 12205/3757282
Asking price €895,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 07 February 2018
Construction
Type of residence Apartment, double ground floor appartment, apartment
Floor 1st floor
Type of construction Existing estate
Year of construction 1887
Rooftype Flat
Certifications Energy performance advice
Isolations Floor
Party insulated glazing
Surfaces and content
Effective area 150 m²
Content 456 m³
Surface area external, linked storage rooms 10 m²
Garden area 81 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 5 of which (4 bedrooms)
Outdoors
Location On a quiet street
Residential area
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South
Condition Beautifully landscaped
Boiler
Type of boiler Vaillant VR
Heating source Gas
Year of manufacture 2003
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Has a bath Yes
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has ventilation Yes

Definition

Op wellicht de mooiste plek aan de Eerste Helmersstraat tegenover het Poortgebouw van het voormalige Wilhelmina Gasthuis bevindt zich deze royale woning met een woonoppervlakte van circa 150 m² verdeeld over de begane grond en het souterrain en met een zeer grote en sfeervolle achtertuin van circa 81 m² op het zonnige zuiden. Het authentieke pand stamt uit 1887 en is gelegen op Eigen Grond. De woning beschikt over een ruime woonkamer met een plafondhoogte van maar liefst 3,13 meter. Aan de voorzijde van de woning zit de woonkeuken, vanwaar er leuk uitzicht is over de straat en het Helmersplantsoen, waar een mooie speelplaats voor kinderen is. Totaal zijn er vier slaapkamers en is er een grote inpandige berging in het souterrain. Daarnaast is er in het souterrain nog een ruime badkamer met douche, bad en tweede toilet. Vanuit de woonkamer, alsmede vanuit de slaapkamer op de begane grond bereikt men de gezellige veranda, die voor de helft is uitgebouwd tot een terras. Al in februari is er de mogelijkheid daar te zitten als de zon schijnt. De zonnige achtertuin is met veel zorg onderhouden en heeft de beschikking over een drainage systeem.
Kortom, een geweldig huis met heel veel potentie op een super leuke locatie!!

Omgeving
De Eerste Helmersstraat is een rustige, authentieke straat in het (voormalige) stadsdeel Oud-West. De woning ligt op loopafstand van het gezellige Vondelpark. Diverse voorzieningen zijn binnen handbereik. Zo is er een keur aan winkels en horeca gelegenheden aan de Overtoom, 1e Constantijn Huijgensstraat en de Jan Pieter Heijestraat en is men binnen een mum van tijd in de Kinkerstraat en “de Hallen”. Diverse grote musea als het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het van Goghmuseum zijn tevens ook op loopafstand en verder heeft de woning een erg gunstige ligging ten opzichte van het openbaar vervoer (o.a. Tram 1) en de uitvalswegen Ring A10, A4, A5 en A9. Met nog geen 10 minuten fietsen wordt het centrum van Amsterdam bereikt.

Indeling
Begane grond:
Eigen entree; gang; separaat toilet; woonkeuken aan de voorzijde met vrij uitzicht over de Eerste Helmersstraat en geen directe inkijk van overburen; grote woonkamer met een mooie lichte beuken houten lamellen parket, een extra gaskachel en openslaande deuren naar de (deels uitgebreide) veranda; slaapkamer aan de achterzijde, tevens met toegang tot de veranda; royale achtertuin op het zuiden .
Souterrain:
Overloop; ruime slaapkamer aan de achterzijde met toegang tot de tuin; tweede slaapkamer; badkamer voorzien van een ligbad, douche, toilet, mechanische ventilatie en elektrische vloerverwarming; derde slaapkamer aan de voorzijde; cv-kast (Vaillant VR, 2003); grote inpandige berging.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1887
- Eigen grond
- Totale woonoppervlakte ca. 150 m²
- Veel bergruimte
- Royale achtertuin van 81 m², gelegen op het zuiden (tuin is voorzien van een drainage systeem)
- Kleinschalige vereniging van eigenaars (3 leden)
- VvE bijdrage € 118,-- per maand
- Verwarming middels Vaillant VR cv ketel (2003)
- Notaris keuze aan de koper, mits in Amsterdam.
- Aanvaarding in overleg

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Floor plans

Extra

Recently viewed