Sold

Sold: Herengracht 149hs, 1015 BH Amsterdam

€500,000
Type of residence Apartment, maisonette, apartment
Liveable area 67 m²

Note

General

Prachtig appartement met hoge plafonds en door de hoge raampartijen, de grote vensterbanken, een sterke verbinding met de gracht. De woning is verdeeld over twee woonlagen. Beneden de prettig rustige slaapkamer met aansluitend de badkamer. Grote keramische tegels (look-a-like Belgisch hardsteen) sieren de vloer met een comfortabele vloerverwarming en boven de schitterende woonkamer met houten vloe... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence Apartment, maisonette, apartment
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 24461/3707353
Asking price €500,000
Service costs €100
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 08 September 2017
Construction
Type of residence Apartment, maisonette, apartment
Floor 1st floor
Type of construction Existing estate
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Effective area 67 m²
Content 265 m³
Surface area external, linked storage rooms 8 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 2 of which (1 bedroom)
Outdoors
Location City centre
Unobstructed view
Boiler
Type of boiler Nefit HR
Heating source Gas
Year of manufacture 2012
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Partial Floor heating
Has cable TV Yes
Has ventilation Yes

Definition

Prachtig appartement met hoge plafonds en door de hoge raampartijen, de grote vensterbanken, een sterke verbinding met de gracht. De woning is verdeeld over twee woonlagen. Beneden de prettig rustige slaapkamer met aansluitend de badkamer. Grote keramische tegels (look-a-like Belgisch hardsteen) sieren de vloer met een comfortabele vloerverwarming en boven de schitterende woonkamer met houten vloeren, een nette keuken met keukenblok en op maat gemaakte kasten. Alles is tot in de puntjes verzorgd in de woning. In 2010 is de fundering vernieuwd en is alles intern met grote zorg gerenoveerd.

De extra bergruimte en de patio grenzend aan de keuken maken dit appartement compleet!

Indeling:
Gemeenschappelijke entree/trappenhuis.

Begane grond:
Entree vanuit het gemeenschappelijke trappenhuis. Royale woonkamer met prachtig uitzicht over de gracht en hoge plafonds (maar liefst 3,5 m). De woonkamer is een mooie open ruimte met houten vloeren en een open keuken. De nette keuken is voorzien van een vaatwasser, koelkast, combi-oven, een 5 pits gaskookplaat en een afzuigkap. Verder is er vanuit de keuken toegang tot de patio en is er een trap naar het souterrain.

Souterrain:
De woning is te bereiken via de voordeur in het souterrain. Hal met de trap naar de begane grond, badkamer met douche, wastafelmeubel, toilet en de wasmachineaansluiting en een ruime slaapkamer aan de voorzijde van de woning (plafondhoogte 2,58 m). In de slaapkamer zijn de onbeschilderde plafondbalken nog zichtbaar.

Omgeving
De Herengracht wordt beschouwd als de belangrijkste gracht van Amsterdam. In de 17e eeuw woonden de rijkste kooplieden en de meest invloedrijke regenten en burgemeesters van de stad aan deze gracht. Een adres aan de Herengracht wordt nog steeds gezien als prestigieus.* De Herengracht is de tweede van vier Amsterdamse hoofdgrachten behorende tot de grachtengordel en ligt tussen het Singel en de Keizersgracht.

Diverse winkels, café's en restaurants zijn op loopafstand te bereiken. Openbaar vervoer verbindingen zijn erg goed in de omgeving en ook het centraal station is niet ver van de woning gelegen.

Zie jij jezelf al wonen aan deze prachtige gracht? Maak dan snel een afspraak met ons kantoor voor een bezichtiging!

Ervaring van de verkopers:
Vanaf 1999 hebben wij met veel plezier op de gracht gewoond, het huis waaraan wij vele dierbare herinneringen aan overhouden. De huiskamer met die heerlijke hoge plafonds, 's winters lekker de openhaard aan, bij mooi weer zitten op de brede vensterbanken met de ramen open te genieten van het grachtenleven en 's Zomers lekker de stoeltjes buiten op het balkonnetje. Verder is het souterrain zomers heerlijk koel. Het vaste uitje op de zaterdag is lopend of fietsend door de Herenstraat, naar de Jordaan en via de boerenmarkt naar de Lindenmarkt, altijd wel ergens een kopje koffie drinken en op de hoek bij de Westerstraat hebben ze heerlijke appeltaart. Op de Lijnbaansteeg zit nog een ouderwetse slagerij waar je tevens lekkere broodjes kan kopen. Ook aan eet en drinktentjes geen gebrek! Ons favoriete restaurant is Ko Chang in de Westerstraat en natuurlijk de lekkere tapas bij Duende. Of een koel biertje drinken bij het Arendsnest aan de overkant met een lekker kaasplankje erbij.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte ca. 67 m2
- Beschermd stadsgezicht
- Eigen grond
- Kleine VvE
- Servicekosten € 100,- per maand
- Vrij uitzicht op de gracht
- Alle voorzieningen binnen handbereik
- CV-ketel Nefit HR 2012
- Oplevering in overleg

* Bron: Amsterdam.info

Wij staan niet in voor de volledigheid, juistheid en datering van de op deze website gebruikte gegevens en adviseren u bij interesse in een van de woningen met ons contact op te nemen of u door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Floor plans

Extra

Recently viewed