Sold

Sold: Von Guerickestraat 88, 1097 RC Amsterdam

€725,000
€7,474.23/m2
Type of residence House, mansion, terraced house
Plot size 97 m²
Liveable area 153 m²
Acceptance By consultation
Status Sold

Note

General

Deze woning ligt op een unieke groene locatie in de wijk Amsteldorp in Watergraafsmeer vlakbij het Amstelstation en de Ring A10. De woning heeft een totale oppervlakte van ruim 153 m2 , is gelegen op eigen grond en biedt zeer veel mogelijkheden. Van de 1e en 2e etage kan een prachtige bovenwoning gemaakt worden met 2 of eventueel 3 slaapkamers met een balkon en een groot dakterras op het zuiden, d... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, terraced house
    Year of construction 1915
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 12205/4444922
Asking price €725,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 16 August 2019
Construction
Type of residence House, mansion, terraced house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1915
Rooftype Flat
Isolations Insulated glazing
Roof
Wall
Surfaces and content
Plot size 97 m²
Effective area 153 m²
Content 532 m³
Surface area external, linked storage rooms 31 m²
Garden area 28 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 5 of which (3 bedrooms)
Outdoors
Location On a quiet street
Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South
Condition Normal
Features
Water heating Instantaneous water heater
Bathroom facilities Shower
Sink
Toilet
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Has sliding doors Yes

Definition

Deze woning ligt op een unieke groene locatie in de wijk Amsteldorp in Watergraafsmeer vlakbij het Amstelstation en de Ring A10. De woning heeft een totale oppervlakte van ruim 153 m2 , is gelegen op eigen grond en biedt zeer veel mogelijkheden. Van de 1e en 2e etage kan een prachtige bovenwoning gemaakt worden met 2 of eventueel 3 slaapkamers met een balkon en een groot dakterras op het zuiden, dat voor veel licht zorgt in de woning en alle mogelijkheid is om te genieten van de zon. De begane grond, welke nu verhuurd is, kan op den duur gesplitst worden of later bij de bovenwoning worden betrokken. Het is zelfs niet ondenkbaar om de woning in drie zelfstandige appartementen op te splitsen. Door het geheel samen te voegen ontstaat er een enorme woning met tuin van circa 28 m2 op het Zuiden.

Indeling:

Begane grond:
Op de begane grond bevindt zich een benedenwoning van 57 m2. Je komt via de hal in de grote woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer kom je in de slaapkamer aan de voorzijde en heb je toegang tot de badkamer met douche, toilet en wastafel. Aan de achterzijde van de woonkamer heb je aan de rechterzijde de halfopen keuken. De tuin op het zuiden bereik je via de schuifpui vanuit de woonkamer of via de keukendeur. Deze woning is momenteel verhuurd en wordt in verhuurde staat verkocht en geleverd!

1e verdieping:
Via de trap kom je in de hal op de eerste verdieping. Vanuit de hal heb je toegang tot een inbouwkast, separaat toilet en de grote doorzon woonkamer met schuifpui en de open keuken.
De keuken beschikt over diverse inbouwapparatuur zoals: oven, vaatwasser en magnetron van het merk Bosch. Het balkon van deze etage is ook op het zuiden gelegen.

2e verdieping:
Vanuit de woonkamer kom je via een deur en trap op de 2e etage uit. De overloop hier biedt toegang tot de badkamer met douche, toilet, wastafel, wasmachine aansluiting en 2 ruime slaapkamers. De uitgebouwde slaapkamer aan de achterzijde geeft via de schuifpui toegang tot het dakterras van maar liefst 26 m2 wederom op het zuiden!

Omgeving:
Amsteldorp is gelegen in een uniek deel van Watergraafsmeer en ligt ten oosten van de Weespertrekvaart, tussen Hugo de Vrieslaan, de Gooiseweg en aan de noordzijde van de singel, het tuindorp. Amsteldorp biedt door de lage bebouwing en kindvriendelijke omgeving, alle voordelen van een stad, maar ademt en voelt nog de sfeer van een dorp.
De woning is gelegen nabij het Amstelstation, het park Frankendael is op loopafstand.
De ringweg en de A10 en de aansluitende snelwegen zijn binnen enkele minuten bereikbaar.
De Middenweg is vlakbij en biedt een grote diversiteit aan winkels. In de directe omgeving bevinden zich enkele horecagelegenheden met terrassen, waaronder The Lobby, maar ook cafe De Omval met het uitzicht over de Amstel. Recreatie, scholen en een kinderdagverblijf zijn op loop-en of fietsafstand. Denk aan de natuurspeeltuin (door buurtbewoners beheert) ‘Speeltuin Amsteldorp’, de sportvelden langs het Drie Burgerpad en de basisscholen Frankendael, De Meer en Montessorischool De Amstel. Amsteldorp is nog een buurt waar kinderen rustig op straat kunnen spelen.

De begane grond is al jaren lang verhuurd. Uitsluitend bij concrete interesse zullen wij foto’s delen en/of een bezichtiging arrangeren van de beneden woning.

Het pand is goed onderhouden, recent geschilderd en voorzien van isolatieglas.

Bijzonderheden:
-Woonoppervlakte 153 m2
-Achtertuin met veel privacy en zon
-Ruim dakterras eveneens met veel zon
-Balkon wederom op het zuiden
-Klein, kindvriendelijke dorpje in Amsterdam
-Verbouwingsopties
-Mogelijkheid tot splitsing
-EIGEN GROND
-Dakopbouw mogelijk
-Oplevering in overleg/ per direct

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of u door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Floor plans

Extra

Virtual tour

Recently viewed