For sale: Dorpsstraat 48, 1566 AL Assendelft

€1,095,000
€74.69/m2
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 14,660 m²
Liveable area 452 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Het komt weinig voor dat er zo'n bijzonder object wordt aangeboden als deze fantastische woonboerderij! Deze langhuisstolp is een provinciaal monument en ligt prachtig in het landelijke Assendelft Zuid. Het totaal van de percelen is 14660 m2 eigen grond. Het totale woonoppervlak telt 452 m2 met een inhoud van 1975 m3.

De boerderij dateert in aanleg uit 1880 maar is in 1996 volledig herbouwd. Al... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Year of construction 1880
    Status Available
  • Location

Features

Offer
Reference number 24801/4430841
Asking price €1,095,000
Acceptance By consultation
Last updated 21 March 2019
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1880
Rooftype Pyramid hip
Isolations Insulated glazing
Roof
Wall
Surfaces and content
Plot size 14,660 m²
Effective area 452 m²
Content 1,975 m³
Garden area 14,328 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 6 of which (4 bedrooms)
Outdoors
Location Country side
On a quiet street
Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North west
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath
Double sink
Shower
Toilet
Parking Detached wood
Garden available Yes
Has a garage Yes

Definition

Het komt weinig voor dat er zo'n bijzonder object wordt aangeboden als deze fantastische woonboerderij! Deze langhuisstolp is een provinciaal monument en ligt prachtig in het landelijke Assendelft Zuid. Het totaal van de percelen is 14660 m2 eigen grond. Het totale woonoppervlak telt 452 m2 met een inhoud van 1975 m3.

De boerderij dateert in aanleg uit 1880 maar is in 1996 volledig herbouwd. Alle componenten behalve het vierkant zijn toen vernieuwd waarbij zoveel mogelijk originele elementen bewaard zijn gebleven. Door de goede materiaal keuze is een bijzonder mooi geheel gecreëerd wat vooral veel rust uitstraalt.

In 2013 is deze prachtige boerderij genomineerd voor de Stolpenprijs en heeft hiervoor een eervolle vermelding gekregen in de vorm van de 2e plaats. Stolp en erf vormen een mooie eenheid, een unieke kans voor bijzonder wonen.

Indeling:
Begane grond:
Via de zijkant betreedt men het huis en is de ontvangst in de heerlijke woonkeuken waar men genoeg werk ruimte aantreft in de vorm van 3 aanrechtbladen. Deze ruimte is zeer sfeervol en voorzien van een authentieke schouw, originele boerenplavuizen en een ruime kelder met wasmachine aansluiting en zeer veel opbergmogelijkheden.

Via de woonkeuken komt u in de adembenemende woonkamer met centraal een fantastische schouw met aan beide zijden een haard. De woonkamer is zonder meer gigantisch te noemen (ruim 190 m2) maar toch heel knus en gezellig. Vanuit de woonkamer welke voorzien is van een schitterende vloer voorzien van originele ijsselstenen met vloerverwarming en in het hart van de vloer een ‘mozaïek’ van hardhouten piketten kijkt u tot in het puntje van de kap en heeft u een vrije hoogte van ruim 11 meter. Via de Darsdeuren kunt u de voortuin met oprit bereiken en rondom de stolp zijn overal ramen en openslaande deuren die veel zonlicht brengen en toegang bieden naar het terras en de heerlijke tuin. Het uitzicht vanuit de woonkamer is overal magnifiek met weids uitzicht over de weilanden waar u in de verte de koeien, paarden en schapen ziet lopen.

Aan de andere kant van de woonkeuken bevinden zich een speel- annex slaapkamer met bedstee en originele houten vloerdelen, een separate slaapkamer met eigen toilet, douchecabine en wastafel en in het voorhuis een zeer mooie voorkamer met een authentieke schouw en authentieke vloerdelen.

1e Verdieping:

Vanuit de woonkamer komt men via een trap op de 1e verdieping met allereerst een open ruimte welke nu dienst doet als kantoorruimte vervolgens gaat de trap verder omhoog en komt u op een zeer ruime verdieping met overloop vanwaar u zo de woonkamer kunt overzien. Op deze verdieping treft u een slaapkamer, een luxe badkamer met vrijstaand ligbad, een inloopdouche, 2e toilet en een dubbele wastafel en een open slaapgedeelte aan. Via een deur bereikt u de zolderruimte, welke zich boven het voorhuis bevindt met een tweetal CV ketels en veel bergruimte.

In de tuin bevindt zich een ruime vrijstaande houten garage (voormalig koetshuis) en een stenen melkhuisje (beide voorzien van elektra).

De ligging van Assendelft ten opzichte de A8 en A9 is prima. Met 15 autominuten bent u aan de rand van Amsterdam. De zee, duinen en bossen bevinden zich op fietsafstand. In Assendelft zelf zijn diverse scholen, sportverenigingen en winkels in de nabijheid.

Wij kunnen nog uren vertellen over deze prachtige boerderij, maar om echt een juiste indruk van dit smaakvolle object te krijgen willen wij u graag ontvangen om een bezichtiging te doen in een boerderij die u niet meer zal vergeten.

Bijzonderheden:
- bijzonder hoogwaardige afwerking
- provinciaal monument (subsidiabel)
- totale grondoppervlak: 14460 m²
- woonoppervlakte 452 m²
- inhoud 1975 m³
- vrij uitzicht over de weilanden
- oplevering in overleg

Wij staan niet in voor de volledigheid, juistheid en datering van de op deze website gebruikte gegevens en adviseren u bij interesse in een van de woningen met ons contact op te nemen of u door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Floor plans

Extra

Virtual tour

Recently viewed