For sale: Voorhaven 80, 1135 BT Edam

€1,699,000
€4,045.24/m2
Type of residence House, mansion, detached house
Plot size 420 m²
Liveable area 541 m²

Note

General

In het oude stadscentrum van Edam prijkt de gevel van dit Rijksmonumentale pand te midden van deze sfeervolle gracht. Een patriciërshuis (Bosvolk) welke in een ver verleden als ambtswoning door de burgemeester en andere welgestelden gebruikt is. De Rijkscommissie omschrijft het pand zelf als “Dubbel herenhuis onder een hoog schilddak met schoorstenen op de nokhoeken. Dit dubbele herenhuis is voorz... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, detached house
    Status Available
  • Location

Features

Offer
Reference number 24461/3369907
Asking price €1,699,000
Acceptance By consultation
Last updated 13 November 2017
Construction
Type of residence House, mansion, detached house
Type of construction Existing estate
Rooftype Front gable
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 420 m²
Effective area 541 m²
Content 1,625 m³
Garden area 380 m²
Mapping
Number of floors 4 (and one basement)
Number of rooms 8 of which (5 bedrooms)
Outdoors
Location At waterside
City centre
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Boiler
Type of boiler Nefit combi
Heating source Gas
Year of manufacture 2007
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Gas boiler
Heating Central heating
Has a bath Yes
Garden available Yes

Definition

In het oude stadscentrum van Edam prijkt de gevel van dit Rijksmonumentale pand te midden van deze sfeervolle gracht. Een patriciërshuis (Bosvolk) welke in een ver verleden als ambtswoning door de burgemeester en andere welgestelden gebruikt is. De Rijkscommissie omschrijft het pand zelf als “Dubbel herenhuis onder een hoog schilddak met schoorstenen op de nokhoeken. Dit dubbele herenhuis is voorzien van consoles afgedicht met kroonlijsten, ingangsomlijsting met pilasters, omlijsting in late Lodewijk XVI-stijl, halfronde bovenlichten en een achteringang met dubbele deuren.” Een rijk stukje historie welke met veel respect en ontzag voor het erfgoed in 2007 volledig verbouwd en gerenoveerd is. Weliswaar ten behoeve van een grote woonwinkel, maar met vrijwel volledig behoud van de oorspronkelijke indeling. Stel het pand voor zonder de winkelartikelen en zonder voorraad en het heeft weinig nodig om hier een huiselijke sfeer te creëren.

De totale oppervlakte van het pand is ca. 600 m2. Gigantisch. En zelfs in de hoogste nok zit nog een enorme potentiële leefruimte. Het pand staat op een perceel van 620 m2 en loopt van de Voorhaven helemaal door tot aan de Achterhaven. Een prachtige en vooral sierlijke tuin met heerlijke terrassen.
Indeling:

Begane grond:
Via de optrede aan de voorzijde bereiken we vanuit de vestibule een lange gang tot de achtergevel van het pand. Aan het einde van de gang zit een deur naar de schitterende tuin. Feitelijk verdeeld deze gang het pand in twee gedeeltes. Links voor zit momenteel de toonbank van de winkel met direct daarachter bergruimte, het trappenhuis en een kelder. Daarachter zit een opslagplaats met een waanzinnige schouw. Aan de rechterzijde bevindt zich een voor en achtergedeelte. Het achtergedeelte is voorzien van een prachtige keuken in stijl, compleet met apparatuur en veel bergruimte.

1e Verdieping:
Via de trap met prachtig bordes bereiken we de gang/ overloop op de eerste verdieping. Van hieruit is er toegang tot een 3 tal kamers, waarvan één zeer riant. Ten behoeve van het huidige gebruik zijn er op deze verdieping fraaie toiletgroepen gerealiseerd.

2e Verdieping:
Op deze verdieping treffen we een geheel open ruimte met enkel constructieve onderbrekingen. De prachtige ambachtelijke houtverbindingen en de fraaie kapellen zijn een lust voor het oog.

3e Verdieping:
Via een kleine trap is de ruimte onder de hoge kap te bereiken. Thans meer zolder dan leefruimte, maar hiermee is de totale oppervlakte zeker nog te verrijken. Rond het hart van het huis, waar de imposante balken samenkomen, is nog ca. 70 m2 aan oppervlakte vrij in te delen.

Buiten:
Via de prachtige deur aan het einde van de gang op de begane grond, bereiken we de achtergelegen tuin met grenzend aan het pand een prachtig terras, met aan de ene zijde een berging en aan de andere zijde een overkapping. Via een klein trappetje komen we in de siertuin met nog twee terrassen en een lang pand welke helemaal doorloopt tot aan de achterhaven. De tuin wordt aan de achterzijde afgesloten door een fraai hekwerk.

Bijzonderheden:
- Eigen grond
- Gemengde bestemming t.b.v. wonen en werken
- Rijksmonument (fiscale voordelen, maar ook verbouwingsbeperkingen)
- In 2007 volledig verbouwd en gerenoveerd
- Oplevering in overleg

Wij staan niet in voor de volledigheid, juistheid en datering van de op deze website gebruikte gegevens en adviseren u bij interesse in een van de woningen met ons contact op te nemen of u door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Floor plans

Extra

Recently viewed