For sale: Fluwelen Burgwal 16, 1141 TX Monnickendam

€925,000
€3,714.86/m2
Type of residence House, mansion, detached house
Plot size 249 m²
Liveable area 171 m²
Acceptance By consultation

Note

General

Uw droom kan uitkomen, eventuele woningruil mogelijk!

De oude stad van Monnickendam werd vroeger omsloten met een vestingmuur met daarbinnen een prachtige stadskern met enkel grachten. Een van die grachten is de Fluwelen Burgwal. Op de hoek van de Kalversteeg en de Fluwelen Burgwal, tegenover de St. Jacobsbrug, staat dit charmante hoekhuis met statige lijstgevel. Achter deze gevel schuilt een... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, mansion, detached house
    Status Available
  • Location

Features

Offer
Reference number 24461/4308543
Asking price €925,000
Acceptance By consultation
Last updated 25 April 2019
Construction
Type of residence House, mansion, detached house
Type of construction Existing estate
Rooftype Front gable
Isolations Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 249 m²
Effective area 171 m²
Content 611 m³
Garden area 174 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 6 of which (4 bedrooms)
Outdoors
Location City centre
Residential area
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation West
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath
Double sink
Shower
Toilet
Has AC Yes
Has an alarm Yes
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Has ventilation Yes

Definition

Uw droom kan uitkomen, eventuele woningruil mogelijk!

De oude stad van Monnickendam werd vroeger omsloten met een vestingmuur met daarbinnen een prachtige stadskern met enkel grachten. Een van die grachten is de Fluwelen Burgwal. Op de hoek van de Kalversteeg en de Fluwelen Burgwal, tegenover de St. Jacobsbrug, staat dit charmante hoekhuis met statige lijstgevel. Achter deze gevel schuilt een enorme verrassing. Qua grootte en qua afwerking. De woning is namelijk uitgebouwd en waanzinnig goed en vooral in stijl afgewerkt.

De eigenaren van dit pand zijn er aan toe om kleiner te gaan wonen. Zij zijn op zoek naar een woning in de oude stadskern met een zonnige tuin. Dit is dus ook jouw unieke kans om groter te gaan wonen door middel van woningruil in oud Monnickendam.

Indeling:

Begane grond:
Entree, hal met meterkast, riante living met prachtige haard, ingebouwde kasten en openslaande deuren naar de prachtige woonkeuken. Dankzij de uitbouw met dakvensters is er een enorme hoeveelheid licht en ruimte. De keuken is voorzien van een L-vormige opstelling met bar en een apparatenwand. In de keuken en de uitbouw ligt een prachtige stenen vloer en in de woonkamer een warme houten vloer. In de woonkeuken is uiteraard ruimte voor een riante eettafel. Vanuit de woonkeuken is er toegang tot een hal met toilet en de trapopgang naar de 1e verdieping.

1e Verdieping:
De lange hal op de verdieping biedt toegang tot 4 slaapkamers en de badkamer met douche, toilet, ligbad en dubbele wastafel. Ook hier vallen de details op. Zoals de raam uitzetters en de espagnoletten, de op maat gemaakte kasten en aftimmeringen en de radiator ombouwen.

Tuin:
De tuin is enorm. Zeker voor binnenstedelijke begrippen. Er zijn meerdere zitjes aangelegd, waaronder overkapt. De tuin is bovendien zonnig, onderhoudsvriendelijk doch smaakvol en beschikt over een ruime houten berging.

Locatie:
Voor sommige is Monnickendam een dorp met stadsrechten gelegen op 10-12 minuten van de ring A10. Met de auto of dankzij de vrije busbaan ben je dus zo in Amsterdam. De oude binnenstad heeft veel (culturele) voorzieningen en daaromheen bevinden zich moderne wijken met sportaccommodaties, scholen, speelpleintjes en recreatiegebied. Ook in de oude kern zijn er scholen, opvang en speelgelegenheden.

Bijzonderheden:
- Prachtig afgewerkt met fraaie details
- Ca. 171 m2 woonoppervlak
- Riante tuin met overkapping en houten berging
- Beschermd stadsgezicht
- Ca. 250 m2 EIGEN GROND, waarvan 150 m2 tuin
- Oplevering in overleg

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Floor plans

Extra

Virtual tour

Recently viewed