Sold

Sold: Kerkstraat 46, 1141 BJ Monnickendam

€575,000
€3,304.60/m2
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Plot size 174 m²
Liveable area 207 m²

Note

General

In het hartje van de oude binnenstad van Monnickendam staat dit grotendeels uit de 16e eeuw daterende Monumentale pand, welke als een van de zeer weinige objecten in het oude Monnickendam de dubbele brand in de Middeleeuwen heeft “overleefd”.

Meer dan 30 jaar was er een gerenommeerd makelaarskantoor, dat nog steeds actief is in “het Monnickendamse”, gehuisvest. Het zeer ruime object kan in zij... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, semi-detached house
    Status Sold
  • Location

Features

Offer
Reference number 24461/3989895
Asking price €575,000
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 19 September 2018
Construction
Type of residence House, single-family house, semi-detached house
Type of construction Existing estate
Rooftype Composite
Surfaces and content
Plot size 174 m²
Effective area 207 m²
Content 430 m³
Garden area 40 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 7 of which (5 bedrooms)
Outdoors
Location City centre
Boiler
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Garden available Yes
Has a skylight Yes

Definition

In het hartje van de oude binnenstad van Monnickendam staat dit grotendeels uit de 16e eeuw daterende Monumentale pand, welke als een van de zeer weinige objecten in het oude Monnickendam de dubbele brand in de Middeleeuwen heeft “overleefd”.

Meer dan 30 jaar was er een gerenommeerd makelaarskantoor, dat nog steeds actief is in “het Monnickendamse”, gehuisvest. Het zeer ruime object kan in zijn geheel en voor de volle 206 m2 als woonruimte worden aangewend.

In het monumentale gedeelte zijn de oude korbelen nog zichtbaar. In de keuken liggen oude “Kerkdriel” tegels op de vloer.

Dit karakteristieke object ligt in het oude centrum en is omgeven door woningen en detailhandel.
Verder zijn in Monnickendam de primaire voorzieningen aanwezig, zoals scholen, supermarkten, restaurants, sportvelden (tennis, voetbal, hockey, paardrijden, honkbal), sporthallen, busverbindingen en zwembad. Het recreatiegebied “Hemmeland” is niet alleen voor de hond een heerlijke plek om te wandelen.

In Monnickendam is het heerlijk wonen op korte afstand van grote plaatsen als Purmerend en Amsterdam. Bovendien voldoet de stad aan de basiswensen van de meeste mensen, te weten een oude stadskern met daaromheen meerdere woonwijken.

Begane grond:
Er zijn oorspronkelijk 2 entreedeuren aan de straatzijde, waarvan er 1 praktisch wordt gebruikt. Een grote leefruimte van ca. 50 m2 is daar direct achter te vinden. Voorts zijn er nog 2 aparte ruimtes, welke voor diverse doeleinden (slaapkamer, werkkamer, tv-kamer) kunnen worden aangewend. Eén ervan kan ook bij de grote ruimte worden getrokken.
Met een kleine niveauverlaging, net voorbij het toilet, wordt de woonkeuken bereikt. Via de keuken is de besloten achterplaats/tuin (ca. 40 m2) bereikbaar, waarin voldoende ruimte is om buiten te zitten. In deze tuin, welke ook via een achterom bereikbaar is, staat een stenen schuur voorzien van elektra.

1e Verdieping:
Deze telt een oppervlakte van ca. 72 m2 en bestaat uit 4 kamers. Aan de straatzijde 1 grote kamer en een kleinere (slaap-)kamer met toegang tot een plat dak. De overloop is centraal gepositioneerd en biedt toegang tot de badkamer met douche, wastafel en 2e toilet en de 2 kamers aan de tuinzijde. 1 Van die 2 kamers is in gebruik geweest als keuken.

Zolderverdieping:
Via een vlizotrap is de zolderverdieping bereikbaar, welke bestaat uit bergruimte, waarin de CV-ketel staat, aan de tuinzijde en een aparte bergruimte aan de voorzijde.
Het geheel is gedateerd en moet op bepaalde onderdelen worden vernieuwd. Op aanvraag is er een bouwkundig rapport beschikbaar. Voor diegenen die het geheel willen verbouwen tot bijvoorbeeld 1 of meerdere huishoudens wordt geadviseerd gedegen en deskundig advies in te winnen bij de aankoop.

Bijzonderheden:
- Groot object
- Woonoppervlakte ca. 207 m2
- Monument
- Bouwjaar 16e eeuw
- Biedt vele mogelijkheden
- Gezellige locatie in midden van de stad
- Oplevering kan spoedig

Wij staan niet in voor de volledigheid, juistheid en datering van de op deze website gebruikte gegevens en adviseren je bij interesse in een van de woningen met ons contact op te nemen of je door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je en/of jouw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Floor plans

Virtual tour

Recently viewed