Sold subject to conditions

Sold subject to conditions: Niesenoort 4, 1141 BM Monnickendam

€779,000
€1,570.56/m2
Type of residence House, single-family house, detached house
Plot size 496 m²
Liveable area 154 m²
Acceptance By consultation
Status Sold subject to conditions

Note

General

Op deze prachtige en misschien wel een van de mooiste locaties in het oude centrum van Monnickendam zien we dat oud en nieuw zeer goed samen gaan. Ca. 1920 stond hier in het verleden een kleine stadsboerderij die in de loop van de jaren is omgetoverd naar een woonhuis. De in 1960 gebouwde woning is destijds gekocht in de familie en grondig verbouwd. In 2007 is de woning binnen de familie overgenom... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, single-family house, detached house
    Year of construction 1960
    Status Sold subject to conditions
  • Location

Features

Offer
Reference number 24461/4571401
Asking price €779,000
Status Sold subject to conditions
Acceptance By consultation
Last updated 21 August 2019
Construction
Type of residence House, single-family house, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1960
Rooftype Composite
Isolations Floor
Wall
Surfaces and content
Plot size 496 m²
Effective area 154 m²
Content 579 m³
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 5 of which (4 bedrooms)
Outdoors
Location At waterside
City centre
On a quiet street
On waterway
Residential area
Unobstructed view
Garden
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation South
Has a backyard entrance Yes
Condition Well maintained
Features
Water heating Central heating system
Bathroom facilities Bath
Sink
Toilet
Walkin shower
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a storage room Yes
Has a skylight Yes
Has ventilation Yes

Definition

Op deze prachtige en misschien wel een van de mooiste locaties in het oude centrum van Monnickendam zien we dat oud en nieuw zeer goed samen gaan. Ca. 1920 stond hier in het verleden een kleine stadsboerderij die in de loop van de jaren is omgetoverd naar een woonhuis. De in 1960 gebouwde woning is destijds gekocht in de familie en grondig verbouwd. In 2007 is de woning binnen de familie overgenomen en volledig gerenoveerd en uitgebouwd. De gerenoveerde en karakteristieke woning heeft een fantastische en zonnige tuin en is voorzien van twee eigen parkeerplekken op de oprit. Daarnaast beschikt de woning over een eigen praktijkruimte (kantoor/B&B/ect.) met eigen opgang en toilet. Een ideale ruimte om bijv. te werken aan huis!

De ligging is op een ideale plek aan een gracht middenin de oude kern van Monnickendam, het historische Niesenoort met 'om de hoek' de gezellige haven, diverse eetgelegenheden en winkeltjes. Vanuit de woonkamer en de slaapkamers heeft u een prachtig vrij uitzicht over het mooie oud Monnickendam. De gracht aan de achterzijde biedt de mogelijkheid voor de aanleg van een eigen bootje aan open vaarwater in rechtstreekse verbinding met het mooie Waterland en het IJsselmeer.

Indeling:

Begane grond
Via het entree kom je binnen in de hal welke toegang geeft tot de woonkamer en de trap naar de eerste verdieping. In de hal is er genoeg plek voor alle jassen en schoenen en is er een separaat toilet met fontein aanwezig. Via het entree kom je binnen in het eetgedeelte welke midden in de woning is gesitueerd. Hier kan er tot de late uurtjes heerlijk worden gedineerd! Aan de voorzijde van de woning is de woonkeuken gevestigd welke is voorzien van een luxe kookeiland met spoelbak, gasfornuis, vaatwasser, combi-oven, koelkast en vriezer. Door de ruim opgezette keuken is deze mede ook voorzien van veel bergruimte.

Aan de achterzijde is de heerlijke ruime en lichte woonkamer. Deze is voorzien van twee openslaande deuren en een fijne zithoek. Vanaf de zithoek heb je fantastisch vrij uitzicht op de tuin en het karakteristieke grachtje. De openslaande deuren geven toegang tot de tuin. Via de woonkamer is de praktijkruimte te betreden. Tevens is de praktijkruimte ook via een zelfstandige entree toegankelijk aan de voorzijde. Via dit entree betreed je gelijk de hal waar een separaat toilet aanwezig is. Via deze doorgang kom je binnen in de praktijkkamer welke uiteraard ook kan dienen als bijv. kantoor, B&B, ect. Met deze ruimte kan je echt alle kanten op. Uiteraard kan deze ruimte natuurlijk ook dienen als extra slaapkamer mocht je het fijn vinden om te slapen op de begane grond.

Er zijn vele tuinen in het oude gedeelte, maar een van dit formaat en ook nog eens aan het water maakt deze wel erg uniek! De tuin is door de ruimte de gehele dag voorzien van de zon! Aan de achterzijde kan je, je bootje aanmeren en is deze verbonden aan open vaarwater. Tevens is de tuin te betreden middels een achterom en voorzien van een stenen berging.

Eerste verdieping
Via de trap in de hal kom je op de overloop terecht welke toegang geeft tot meerdere vertrekken. Aan de voorzijde heb je twee ruime slaapkamers. Tevens is in het midden de badkamer gesitueerd. De badkamer is voorzien van een ligbad, toilet, wastafel en inloopdouche. Aan de achterzijde is de derde slaapkamer gevestigd. Deze is zeer ruim van formaat en heeft vrij uitzicht over de gracht! Op de overloop is er een aparte stookruimte met een CV-installatie uit ca. 2005. Tevens zit hier ook de wasmachine-en-droger-aansluiting en een separate berging/inloopkast.

Bijzonderheden:

- Woonoppervlakte 154 m2
- Twee parkeerplekken op eigen oprit
- Vrijstaande woning met achterom
- Aan doorgaand vaarwater
- Werken aan huis mogelijk door eigen praktijkruimte
- Zeer zonnige en grote tuin aan het water gelegen!
- In het centrum van Monnickendam!
- De woning is gerenoveerd en uitgebouwd in 2007
- De gevels en de vloeren zijn geïsoleerd
- Eigen grond
- Oplevering in overleg

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Floor plans

Extra

Recently viewed