For sale: Zuiderwouder Dorpsstraat 74, 1153 PG Zuiderwoude

€1,595,000
€74.83/m2
Type of residence House, residential farm, detached house
Plot size 21,315 m²
Liveable area 340 m²

Note

General

Unieke grote woonboerderij aan doorgaand vaarwater met een weids uitzicht op Amsterdam en een eigen weiland van 20.230 m2 gelegen in het schilderachtige dorpje Zuiderwoude, parel in het Waterlandse landschap op slechts 7 kilometer boven Amsterdam.

De woonboerderij is onder architectuur verbouwd en heeft een heerlijke woonkamer, 2 keukens, 6 slaapkamers, 2 badkamers, 4 toiletten, een kelder, ee... More info
  • Features

    All characteristics
    Type of residence House, residential farm, detached house
    Year of construction 1921
    Status Available
  • Location

Features

Offer
Reference number 24461/3722530
Asking price €1,595,000
Acceptance By consultation
Last updated 22 January 2018
Construction
Type of residence House, residential farm, detached house
Type of construction Existing estate
Year of construction 1921
Rooftype Composite
Surfaces and content
Plot size 21,315 m²
Effective area 340 m²
Content 1,807 m³
Garden area 664 m²
Mapping
Number of floors 3 (and one basement)
Number of rooms 8 of which (6 bedrooms)
Outdoors
Location Forest border
At waterside
Unobstructed view
Open position
On waterway
Forested area
Country side
Type Garden around
Main garden Yes
Has a backyard entrance Yes
Condition Beautifully landscaped
Boiler
Heating source Gas
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Parking Detached wood
Has an alarm Yes
Has a bath Yes
Has a balcony Yes
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has a garage Yes
Has a jacuzzi Yes
Has a skylight Yes
Has ventilation Yes

Definition

Unieke grote woonboerderij aan doorgaand vaarwater met een weids uitzicht op Amsterdam en een eigen weiland van 20.230 m2 gelegen in het schilderachtige dorpje Zuiderwoude, parel in het Waterlandse landschap op slechts 7 kilometer boven Amsterdam.

De woonboerderij is onder architectuur verbouwd en heeft een heerlijke woonkamer, 2 keukens, 6 slaapkamers, 2 badkamers, 4 toiletten, een kelder, een mooi aangelegde tuin rondom het huis, een tuinhuis met een volledig ingericht Japans Teppanyaki restaurant, een inpandig Amsterdams Café, een kleine schuur die thans dienst doet als winkeltje en een grote schuur met zolder. Het geheel heeft zoveel mogelijkheden. Aan de voorkant van het huis ligt een appartement met een eigen ingang eventueel zeer geschikt voor kantoor of een nanny. Op het weiland met stal kunt u een paard stallen of schapen houden. Recent zijn alle hekken opnieuw geplaatst. Op eigen erf is parkeergelegenheid voor meerdere auto's. Het uitzicht over de landerijen is prachtig en de ligging is zeer gunstig ten opzichte van de zon, deze schijnt de gehele dag naar binnen en gaat onder aan de waterkant. Een geweldige plek voor levensgenieters.

INDELING ''WOONBOERDERIJ"

Begane grond:
Entree woonboerderij, ruime hal met een grote stalen deur met glas erin. Grote woonkamer aan de waterzijde op het zuidwesten met een vide, stoere balken in het zicht, veel ramen waaronder dakramen in de kap en verschillende deuren naar buiten. Open stijlvolle woonkeuken met hardstenen werkbladen, een zes meter breed kookeiland met een 5 pits gaskookplaat van Atag, 2 vaatwassers, een koel-vries combinatie, een inbouw Miele koffiezetmachine en een combi magnetron van Miele. Tweede hal met toilet en stookruimte. Berging en trap naar de kelder.

Tussen de woonkamer en het appartement aan de voorzijde is een inpandig Amsterdams Café voorzien van een Bose geluidssysteem, mengtafel, zanginstallatie, twee 40" televisies en een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes machine. Deze ruimte heeft een eigen toilet en vier openslaande deuren naar de tuin. U kunt hier ook een enorme 5e slaapkamer van maken. Vanuit deze ruimte is het appartement aan de voorzijde ook bereikbaar.

Eerste verdieping:
Tweede woonkamer aan de waterzijde met een groot inpandig terras op het zuidwesten en een geweldig uitzicht over de landerijen en Amsterdam. Door de dakramen in de kap is het uitzicht in deze woonkamer ook om van te smullen. Twee slaapkamers op deze verdieping met vast kasten en een met een wastafel. Heerlijke badkamer met een hoog plafond, een ligbad onder het raam, twee wastafels en een inloopdouche met twee douchekoppen. Wasruimte en een apart toilet op de gang.

Kapverdieping:
Slaapkamer met een dakraam en een groots uitzicht.

INDELING PARTERRE

Eigen entree met alarm, hal met trapopgang en badkamer (met douche, wastafel en toilet). Woonkamer aan de voorzijde met een open keuken met een porseleinen spoelbak, een gasfornuis, afzuigkap en een koelkast.

Eerste verdieping:
Overloop, slaapkamer aan de voorzijde met een wastafel en een prachtig uitzicht over landerijen. Binnendoor zijn de slaapkamers van de woonboerderij ook bereikbaar.

Buitenruimte

Mooi aangelegde tuin rondom het huis aan doorgaand vaarwater. Er is een grasveld en er zijn verschillende terrassen.
Het tuinhuis is volledig ingericht als Japans Teppanyaki restaurant, u kunt hier heerlijke avonden met vrienden en familie beleven.
Er is een grote schuur met een zolder en een kleine schuur die thans dienst doet als winkeltje.
Op uw eigen weiland heeft u een klein natuurpark tot uw beschikking, waar jaarlijks weidevogels en zwanen hun kroost uitbroeden en groot brengen.

Vraag naar de voorwaarden voor het gebruik van het weiland.

En verder..

- is het huis voorzien van een alarmsysteem en camerabewaking
- zijn er twee centrale verwarmingsunits die jaarlijks zijn onderhouden

Zuiderwoude & omgeving

Zuiderwoude is het oudste dorp in de gemeente Waterland. Gelegen net boven Amsterdam, omgeven door water en weiland. Zuiderwoude heeft op 2 minuten loopafstand een goede openbare basisschool (De Overhaal), een huis-aan-huis bakker, een SRV-wagen voor de kleine boodschappen, een idyllisch kerkje waar behalve kerkdiensten ook concerten en exposities worden gehouden en Theetuin ’t Einde. Het is 2 km rijden naar de winkels in Monnickendam en met 15 minuten rijden bent u in Amsterdam Centrum. Bus 315 rijdt via Zuiderwoude, van Marken naar Amsterdam CS. Overdag rijdt deze bus om het half uur. Vanuit Broek in Waterland vertrekken verschillende bussen 's morgens om de twee/drie minuten naar Amsterdam CS.

Floor plans

Extra

Recently viewed