De redacteur verscheurde deze foto van Jayne Mansfield!

Een stukje geschiedenis achter de Ben van Meerendonkstraat en De Witte Kaap op IJburg!

Jayne Mansfield

Dit is misschien wel de beroemdste foto van Ben van Meerendonk. De foto die hij maakte van Jayne Mansfield bovenop de redactietafel van het Algemeen Nederlandsch Fotopersbureau van Sem Presser. De redacteur was er niet blij mee en verscheurde de krant met deze foto.  

Hij bezocht zijn eigen straat!

Van Meerendonk won diverse prijzen waaronder de Zilveren Camera en maakte vele mooie foto’s. Op het Haveneiland van de Amsterdamse wijk IJburg werd in 2006 een straat naar hem genoemd. Stadsdeel Zeeburg verkeerde in de veronderstelling dat Van Meerendonk reeds was overleden. Op 19 oktober van dat jaar werd het straatnaambord onthuld. In 2007 bracht Van Meerendonk een bezoek aan ‘zijn’ straat.
Van Meerendonk overleed op 94-jarige leeftijd. (bron: Wikipedia)

De Witte Kaap

In de naar hem vernoemde straat op IJburg, staat het markante gebouw De Witte Kaap. De Witte Kaap is een opvallend gebouw dankzij het ontwerp (een markant schip uit vroeger tijden) en materiaalgebruik. Het schip is gebouwd van prachtig witte stenen, bronskleurige kozijnen en een groen sedum dak. Uniek op IJburg. Schitterend om in te wonen. Dichtbij het water en het strand, maar met winkels, scholen en openbaar vervoer op loopafstand.

Ben van Meerendonkstraat 261

Op de derde verdieping van dit prachtige gebouw mogen wij een schitterend driekamer appartement verkopen met eigen parkeerplaats. De Ben van Meerendonkstraat 261. Wil je het appartement bekijken? Fleur, de makelaar die alles weet over deze woning, laat je het appartement graag zien.  

Op zaterdag 1 oktober is er eindelijk weer een NVM Open Huizen Dag! Op deze dag kan je geheel vrijblijvend en zonder afspraak woningen bezichtigen.