Van de Steege Makelaarsgroep

For sale - Anemoonstraat hs 4, Amsterdam

Anemoonstraat hs 4

1031 GA, Amsterdam

€ 325.000,-

Description

De eerste inschrijfperiode is gesloten. Je kunt je nog inschrijven als reservekandidaat via de projectwebsite.

Een schitterend dorp in de stad. Zo kun je de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord omschrijven. Misschien is het straks wel ‘jouw’ dorp? Het gaat om 64 woningen waarvan 31 benedenwoningen met een tuin, 31 bovenwoningen met een balkon of loggia en 2 eengezinswoningen, ook met een tuin. De renovatie start naar verwachting begin maart 2021.

Van der Pekbuurt (Amsterdam): renovatiewoningen van circa 39 tot 115 vierkante meter. Je koopt de woning incl. 50 jaar afgekochte erfpacht, een keuken waardecheque en sanitair.

Het gaat om woningen aan de Ranonkelkade, de Anemoonstraat, de Begoniastraat en het Meidoornplein. De oppervlaktes van de benedenwoningen variëren van ongeveer 39 tot 63 vierkante meter. Het gaat in de meeste gevallen om tweekamerwoningen met een slaapkamer aan de voorzijde en een woonkamer aan de achtertuin. Afhankelijk van de woning die je koopt, ligt die tuin op het zuiden, oosten, zuidoosten of zuidwesten. De oppervlaktes variëren nogal, van circa 21 tot zo’n 60 vierkante meter.
De bovenwoningen zijn ruimer, met woonoppervlaktes van ongeveer 68 tot 115 vierkante meter. Deze woningen zijn tweelaags en hebben twee, soms drie slaapkamers. Bij een aantal woningen kun je zelfs een slaapkamer met inloopkast, inloopdouche en losstaand bad laten realiseren. Het gevoel dat je in een luxe hotel bent, terwijl je gewoon thuis bent. Super toch? En als je voor die indelingsvariant kiest, kost je dat niets extra. Alle bovenwoningen zijn voorzien van een balkon of loggia.
De twee eengezinswoningen die in verkoop gaan, zijn drielaags en staan aan de Begoniastraat. De woonoppervlaktes zijn circa 90 en 92 vierkante meter. De tuinen, die op het oosten liggen, zijn 30 en 36 vierkante meter groot.

De uitstraling van toen, het wooncomfort van nu
Bij de bovenwoningen zorgen de houten balken op zolder voor een landelijk en robuust tintje. Dit soort originele elementen blijft bij de renovatie zo veel mogelijk behouden. Ook het speelse gevelbeeld blijft bewaard, met onder meer opvallend metselwerk, gedraaide kappen, dakkapellen en erkers. Verder krijgen de nieuwe (houten) kozijnen de originele kleuren uit de jaren ’20: okergeel, donkergroen en roodbruin. Het comfort wordt echter van nu, met bijvoorbeeld dubbel glas en compleet nieuwe installaties. Ze zijn daarmee technisch voorbereid op een gasloze toekomst via stadswarmte.

Wonen in Amsterdam-Noord, nabij hotspots en pontje naar Centraal Station
De Van der Pekbuurt, een beschermd dorps- en stadsgezicht, ligt op een ideale plek in Amsterdam-Noord. Op loopafstand vertrekt het pontje naar het Centraal Station. En praktisch om de hoek liggen culturele hotspots als de A’DAM Toren en het EYE Filmmuseum. Typerend voor het tuindorp is de prachtige, dorpse jaren ’20 architectuur. Bepalend in het straatbeeld zijn de rode bakstenen muren, de geglazuurde gele bakstenen banden en de portieken die uit de gevels springen. Ook de sfeer in de buurt heeft nog veel van vroeger. De Van der Pekbuurt is een buurt waar mensen elkaar nog kennen. Waar meer groen is dan steen. Waar buurtwinkels kwaliteit in plaats van kwantiteit bieden. En waar je gemakkelijk met de auto kunt komen.

Maak alvast je account aan via de projectsite om niets te missen!
Heb je nog vragen? Neem contact op met ons.

The non-binding information shown on this website has been compiled by us (with care) on the basis of data from the seller (and/or third parties). We do not guarantee the correctness or completeness thereof. We advise you to contact us if you are interested in one of our homes or to have your own NVM broker assist you.

We are not responsible for the content of the websites referred to.

Purchase Agent
Free Valuation
Viewing Checklist

Onze kantoren zijn op vrijdag
24 september gesloten

Wegens ons bedrijfsuitje zijn wij op vrijdag 24 september gesloten. Voor urgente zaken verzoeken wij je om ons een email of bericht te sturen.