Van de Steege Makelaarsgroep

For sale - Biltseweg 33, Soest

33 Biltseweg

3763 LD, Soest 

€ 2,200,000 kk

Description

***ENGLISH TRANSLATION BELOW***

Markant LANDHUIS met royaal BIJGEBOUW op een werkelijk fabelachtige en unieke locatie!

Het huis heet de Grift, omdat het ligt aan de Pijnenburger Grift. Grift is het oud Nederlandse woord voor gegraven watergang. In de 14e eeuw werd deze grift gegraven om het afgestoken turf uit het Soesterveen via de Eem naar Amsterdam te vervoeren. Met eeuwenoude bomen, een natuurvijver, fraaie bosschages en een weids uitzicht over de landerijen, is dit zonder twijfel één van de mooiste locaties in Nederland om te wonen. Via de sierlijke entreepoort en fraaie door bomen omzoomde oprijlaan, ontwaart dit unieke landhuis te midden van uw eigen bos en tuin van ca. 1,8 hectare.

Het landhuis is in ca. 1886 gebouwd en kent een rijke historie. Vanwege de gave detaillering en markante situering van onder andere de vierkante toren met tentdak en leien bedekking is het landhuis van architectonische waarde en is derhalve bestemd tot gemeentelijk monument. De wit gestuukte muren, de luiken, de muurankers en veranda’s vallen op tegen de groene achtergrond van de natuur. Het huis is door de jaren heen gerenoveerd dat het maakt tot een uniek en exclusief leefhuis. De huidige eigenaar is recent begonnen met het opknappen van de zolder. Hier is voorwerk gedaan om twee ruime slaapkamers met ensuite badkamers te creëren. Er is eveneens een riant bijgebouw dat onder meer geschikt is als stalling voor oldtimers, kantoorruimte of om eenvoudig een paardenstal te realiseren. Kortom de woning heeft veel mogelijkheden.

Het landgoed heeft een perfecte centrale ligging in Nederland en bevindt zich dichtbij diverse voorzieningen en gezellige dorpen als Baarn, Lage Vuursche en het Gooi en op ca. 15 autominuten van Utrecht en ca. 30 autominuten van Amsterdam.

INDELING
BEGANE GROND
Entree middels de imposante houten voordeur met bovenlicht. De hal heeft toegang tot nagenoeg alle vertrekken. Aan de rechterzijde bevindt zich de zeer ruime garderobe met meterkast. Via de hal bereik je de herenkamer/voorkamer. Een prachtige statige herenkamer met gashaard en een plafond voorzien van ornamenten en detaillering. Naast de voorkamer bevindt zich de ruime living. Beide kamers zijn voorzien van een gashaard en openslaande deuren naar de veranda. Naast de ruime living bevindt zich nog een eetkamer, waar je heerlijk kan tafelen met het gezin en gasten. De kamers zijn tot in detail gestyled. Kenmerkend zijn de fraaie parketvloer met visgraatmotief, plafonddetaillering, originele schuifdeuren en convectoren in de parketvloer. Tot slot vindt je in de hal nog de toegang tot de toiletruimte met toilet en fontein.

Woon-/bijkeuken
De woonkeuken en bijkeuken zijn in de aanbouw gelegen. Een heerlijke landelijke leefkeuken met een professionele “stoof” (J. Corradi) voorzien van gasfornuis, wokbrander, grillplaat en dubbele oven. Er is een ruim natuurstenen werkblad verdeeld over verschillende keukenblokken met boven geplaatste servieskasten. Uiteraard is de keuken compleet met koel-/vriescombinatie en vaatwasser. Naast de woonkeuken vindt je het voormalige klompenhok met achter entree.
Aan de andere zijde van de woonkeuken is de bijkeuken. Deze bijkeuken is ook voorzien van een ruim werkblad met aansluiting voor de wasmachine en droger. Er is een aantal inbouwkasten geplaatst waarin de dubbele c.v.-installatie met boiler is weggewerkt. Tevens bevindt zich in de bijkeuken een separaat toilet.
De bijkeuken beschikt over een verdieping, waar twee slaapkamers zijn gecreëerd. Dit gedeelte van de woning is bij uitstek geschikt als gastenverblijf of aupair-ruimte.

EERSTE VERDIEPING
Het trappenhuis is voorzien van een bordestrap. Op elke tussenverdieping is er toegang tot een kleine speelse torenkamer. Hier zouden mooie voorwerpen kunnen worden tentoongesteld. Via de overloop zijn er drie slaapkamers te bereiken. De eerste slaapkamer is ingericht als logeerkamer. De tweede slaapkamer doet nu dienst als werkkamer met op maat gemaakte boekenkasten. Deze kamer komt uit op het balkon dat aan de voorzijde van de woning rondom is gesitueerd. De master-bedroom is voorzien van gashaard met ensuite kleedkamer en badkamer. Ook de master-bedroom komt uit op het balkon. De royale badkamer is voorzien van verhoging met een authentiek ligbad, wastafelmeubel, douchecabine, bidet en toilet.

TWEEDE VERDIEPING / ZOLDER
Op deze etage is een aannemer begonnen met een grote verbouwing. Zo zijn twee grote slaapkamers gecreëerd met ensuite badkamers. Beide kamers zijn voorzien van dakkapel die zorgen voor extra lichtinval. Ook bevindt zich op deze etage een inloop-/bergkast. Tot slot is er nog een beloopbare vliering middels een vlizotrap te bereiken.

SOUTERRAIN
In het souterrain zijn twee prachtige wijnkelders, een provisiekelder, opslagruimte en technische ruimte met o.a. de installatie voor het automatisch stofzuigersysteem gelegen. Tevens is er nog een opslagkelder via buiten te bereiken.

BIJGEBOUW
Het bijgebouw heeft een afmeting van 9.35 x 17,50 meter. Er is een gedeelte in gebruik als dubbele garage met elektrische baanderdeuren en het andere gedeelte doet dienst als opslagruimte. Deze ruimte kan eenvoudig tot paardenstal worden bestemd. De voorbereiding voor drie paardenboxen is aanwezig en er is de beschikking over een kleine pantry (keukentje). Eveneens is er een douche en toilet. Het linker gedeelte van het bijgebouw is voorzien van een verdiepingsvloer. Hier vindt je nog een werkkamer c.q. archiefruimte. Tevens beschikt het bijgebouw over een eigen c.v.-installatie.

TUIN
De tuin is onder architectuur aangelegd. Eeuwenoude bomen, de natuurvijver met houten tuinhuis voorzien van steiger en veranda, gazon, hagen, vijver met fontein, houten prieel, het naaldbos en de diverse doorkijkjes geven de tuin een parkachtige uitstraling. Aan de voorzijde van de woning is een ruim gazon aangelegd met uitzicht over landerijen. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een vijver met fontein, borders afgezet met hagen en doorkijkjes. Weer een ander gedeelte van de tuin is aangelegd als naaldbos. Hier vind je de vijver met houten tuinhuis en ben je ineens in een compleet andere wereld. De bospaden zijn voorzien van authentieke tuinlantaarns. De tuin is zodanig ingericht dat deze het gehele jaar groen blijft.

BIJZONDERHEDEN:
• Bouwjaar woning 1886 en bijgebouw 2000
• Woonoppervlakte (excl. bijgebouw) ca. 380m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig)
• Perceeloppervlakte ca. 17.895 m2
• Balkon van ca. 67m2
• Bijgebouw van ca. 209m2
• Grond en opstallen zullen in volle eigendom worden overgedragen
• Elektrische entreepoort
• Eigen oprijlaan
• Centraal stofzuigsysteem
• Buitenterrassen voorzien van natuurstenen vloeren
• Schitterend uitzicht rondom de woning
• Diverse clausules van toepassing, w.o. ouderdoms-, niet-zelfbewonings-, NEN-2580 clausules en toestemming rechter
commissaris van toepassing
• Waarborgsom van 10% moet binnen één maand na het tekenen van de koopakte zijn voldaan
• Oplevering in overleg

The non-binding information shown on this website has been compiled by us (with care) on the basis of data from the seller (and/or third parties). We do not guarantee the correctness or completeness thereof. We advise you to contact us if you are interested in one of our homes or to have your own NVM broker assist you.

We are not responsible for the content of the websites referred to.

*** ENGLISH TEXT ***

Striking COUNTRY HOUSE with spacious OUTBUILDING on a truly fabulous and unique location!

The house is called the Grift, because it is located at the Pijnenburger Grift. Grift is the old Dutch word for dug watercourse. In the 14th century, this grave was dug to transport the chipped peat from Soesterveen via the Eem to Amsterdam.
With centuries-old trees, a natural pond, beautiful groves and a wide view over the countryside, this is without a doubt one of the most beautiful locations in the Netherlands. Through the graceful entrance gate and beautiful tree-lined driveway, you can see this unique country house in the middle of your own forest and garden of approximately 1.8 hectares.

The country house was built in 1865 and has a rich history. Because of the neat detailing and striking location of, among other things, the square tower with tent roof and slate cover, the country house is of architectural value and is therefore designated as a municipal monument. The white plastered walls, the shutters, the wall anchors and verandas stand out against the green background of nature. The house has been renovated over the years, making it a unique and exclusive home. The current owner has recently started renovating the attic. Here, preliminary work has been done to create two spacious bedrooms with ensuite bathrooms. There is also a spacious outbuilding that is suitable, among other things, as a shed for old-timers, office space or to easily realize a horse stable. In short, this house has many possibilities.

The estate has a perfect central location in the Netherlands and is close to various facilities and charming villages such as Baarn, Lage Vuursche and Het Gooi and about 15 minutes by car from Utrecht and about 30 minutes by car from Amsterdam.

LAYOUT
GROUND FLOOR
Entrance through the imposing wooden front door with skylight. The hall has access to almost all rooms. The very spacious wardrobe with meter cupboard is located on the right-hand side. Through the hall you reach the men’s room / front room. A beautiful stately gentlemen’s room with a gas fireplace and a ceiling with ornaments and detailing. The spacious living room is located next to the front room. Both rooms have a gas fireplace and patio doors to the veranda. Next to the spacious living room there is a dining room, where you can dine with the family or guests. The rooms are styled in detail. Characteristic are the beautiful parquet floor with herringbone pattern, ceiling details, original sliding doors and convectors in the parquet floor. Finally, in the hall you will find access to the toilet room with toilet and wash basin.

Livingroom and scullery
The kitchen and scullery are located in the extension. A lovely rural kitchen with a professional “stove” (J. Corradi) with gas stove, wok burner, grill plate and double oven. There is a spacious natural stone countertop divided over various kitchen units with crockery cabinets placed above. The kitchen is of course complete with fridge freezer combination and dishwasher. Next to the kitchen you will find the former clog shed with rear entrance.
On the other side of the kitchen is the scullery. This scullery is also equipped with a spacious countertop with connection for the washing machine and dryer. A number of built-in cupboards have been placed in which the double central heating system with boiler is concealed. There is also a separate toilet in the scullery.
The scullery has a second floor, where you can find two bedrooms. This part of the house suits great as a guest house or aupair room.

FIRST FLOOR
The stairwell has a landing staircase. On each mezzanine floor there is access to a small playful tower room. Beautiful objects could be exhibited here. Three bedrooms can be reached via the landing. The first bedroom is furnished as a guest room. The second bedroom now serves as an office with custom made bookcases. This room has access to the balcony that is located around the front of the house. The master bedroom has a gas fireplace with ensuite dressing room and bathroom. The master bedroom has also access to the balcony. The spacious bathroom has an elevation with an authentic bath, washbasin, shower, bidet and toilet.

SECOND FLOOR / ATTIC
A contractor has started a major renovation project on this floor. Two large bedrooms have been created with ensuite bathrooms. Both rooms have a dormer window that provides extra light. There is also a walk-in / storage cupboard on this floor. Finally, there is a walkable attic accessible via a loft ladder.

BASEMENT
In the basement there are two beautiful wine cellars, a pantry, storage room and technical room with, among other things, the installation for the automatic vacuum cleaner system. There is also a storage cellar from outside accessible.

OUTBUILDING
The outbuilding measures 9.35 x 17.50 meters. One part is used as a double garage with electric track doors and the other part is used as storage space. This space can easily be used as a horse stable. Preparations for three horse boxes are done and there is a small pantry (kitchenette). There is also a shower and toilet. The left part of the outbuilding has an upper floor. Here you will find an office/ archive space. The outbuilding also has its own central heating system.

GARDEN
The garden is laid out under architecture. Centuries-old trees, the natural pond with wooden garden house with jetty and veranda, lawn, hedges, pond with fountain, wooden arbor, the pine forest and the various vistas give the garden a park-like appearance. At the front of the house a spacious lawn has been laid out with a view over farmlands. At the rear of the house is a pond with a fountain, borders trimmed with hedges and vistas. Another part of the garden is laid out as a coniferous forest. Here you will find the pond with wooden garden house and you are suddenly in a completely different world. The forest paths are equipped with authentic garden lanterns. The garden is designed in such a way that it remains green all year round.

KEY-FACTS:
• Construction year house 1886 and outbuilding 2000
• Living area (excluding outbuilding) approx. 380m2 (NEN2580 measurement report available)
• Plot area approx. 17,895 m2
• Balcony of approx. 67m2
• Outbuilding of approx. 209m2
• Land and buildings will be transferred in full ownership
• Electric entrance gate
• Own driveway
• Central vacuum cleaning system
• Outdoor terraces with natural stone floors
• Gorgeous views around the house
• Various clauses applicable, including old age, non-habitation and NEN-2580 clauses. Also permission is needed from the judge-commisioner
• Deposit of 10% must be paid within one month after signing the purchase deed
• Delivery in consultation

The non-binding information shown on this website is gathered by us with care on the basis of data from the seller (and/or third parties). We do not guarantee the correctness or completeness thereof.

Characteristics

Purchase Agent
Free Valuation
Viewing Checklist

Bezichtiging aanvragen voor Biltseweg 33, Soest

*By submitting this you agree to our privacy policy.

Onze kantoren zijn op vrijdag
24 september gesloten

Wegens een bedrijfsuitje zijn wij op vrijdag 24 september gesloten. Voor urgente zaken verzoeken wij je om ons een email of bericht te sturen.