Westzaan, samen met Oostzaan het oudste dorp in Zaanstad

Westzaan was tot 1811 één van de belangrijkste dorpen van de Banne en is een zogenaamd lintdorp. Een lintdorp is een uitgestrekt dorp en de langste straat, de Dorpstraat, is ongeveer 4 kilometer lang. Sinds 1811 is Westzaan zelfstandig en heeft zich vanaf 1974 samengevoegd bij de gemeente Zaanstad. Inwoners van Westzaan, Westzaners, hebben de opmerkelijke bijnaam ‘kroosduikers’ gekregen. Door Westzaan en Oostzaan is Zaandam ontstaan.

Langs de Dorpsstraat staan vele monumentale houten woningen. Ook staan hier monumenten zoals Het Raadhuis en ’t Reght-Huys. Het karakteristieke Raadhuis ontstond tussen 1781 en 1783 en elke donderdag vinden hier nog trouwerijen plaats. In de Kerkbuurt vind je de Grote Kerk van Westzaan. In Westzaan stonden vroeger meer dan 150 molens. Momenteel staan hier nog maar vijf molens, waaronder de enige windpapiermolen ter wereld, molen De Schoolmeester.

Onze lokale makelaar in Westzaan vertelt graag meer!

Alle zorgen uit handen

Goed bereikbaar

Groot lokaal netwerk icoon makelaar

Groot lokaal netwerk

Alles goed en zorgvuldig geregeld

Ben je van plan om een woning te verkopen of kopen in Westzaan? Onze deskundige aan- en verkoopmakelaars zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is wanneer je toe bent aan een nieuwe of eerste stap richting de toekomst. Wij zijn doelgericht, betrokken en vinden het belangrijk om echt persoonlijk contact te hebben. Ervaar geen stress bij een verkoop- of aankoopproces en kijk hier uiteindelijk zorgeloos op terug.

Ben jij benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen op de woningmarkt? Bel naar het telefoonnummer 075 – 201 02 01 of neem contact met ons op.

Maak een afspraak voor een gratis waardebepaling

Als je jouw woning in Westzaan wilt verkopen, dan kan je erop vertrouwen dat je met deskundige verkoopmakelaars te maken hebt. Wij reageren snel, hebben korte lijnen en stellen jouw wensen centraal.

Maak een afspraak met onze makelaar in Westzaan

Onze lokale makelaars in Westzaan helpen je graag met het verkopen of aankopen van je woning. Met een Van de Steege makelaar in Westzaan word je volledig ontzorgd en ben je dankzij de kennis van de markt, oog voor detail, creativiteit en passie voor het vak verzekerd van het beste resultaat!

Waar ontvang je graag meer informatie over?

Niet zomaar een makelaar in Westzaan

Onze deskundige aan- en verkoopmakelaars zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is wanneer je toe bent aan een nieuwe of eerste stap richting de toekomst. Wij zijn doelgericht, betrokken en vinden het belangrijk om echt persoonlijk contact te hebben. Ervaar geen stress bij een verkoop- of aankoopproces en kijk hier uiteindelijk zorgeloos op terug.

Woning in Westzaan kopen

Of het nu de eerste woning is of een nieuwe fase in je leven, een woning kopen is altijd spannend. Onze aankoopmakelaars in Westzaan hebben een groot lokaal netwerk. Hierdoor vergroot je de kans op een succesvolle aankoop. Met een aankoopmakelaar heb je niets te verliezen dus waag de sprong en ga ervoor. Meer informatie

Huis kopen Westzaan
Huis verkopen Westzaan

Woning in Westzaan verkopen

Ben jij toe aan een andere leefomgeving of een frisse start? Wil jij een woning om een andere reden verkopen? Onze verkoopmakelaars in Westzaan weten precies hoe je zorgvuldig kunt inspelen op de huidige woningmarkt. Ben jij klaar voor een nieuwe toekomst? Onze verkoopborden staan klaar voor jouw woning. Meer informatie

Taxatie

Ben jij benieuwd naar de werkelijke waarde van jouw woning of heb je een taxatierapport nodig voor de hypotheekverstrekker? Onze taxateurs kijken onder andere naar de grootte van de woning, de ligging en de staat van onderhoud. Hierdoor ben je verzekerd van een snel, deskundig en volgens de norm opgemaakt taxatierapport. Meer informatie

Taxatie huis Westzaan

Voordelen van een Van de Steege Makelaar in Westzaan

Voordelen makelaar

Buurmans goed is maar ién keer te koop

Vragen? Onze lokale makelaars helpen je graag!

Wil je een woning verkopen of aankopen en ontvang je graag meer informatie? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier.