Officieel erkend taxatierapport voor je woning

Bij de aankoop van een woning is in de meeste gevallen een taxatie verplicht. Om geen vertraging op te lopen in een hypotheektraject, is het belangrijk dat een taxatierapport snel, deskundig en volgens de norm wordt opgemaakt. Dit is een rapport met de huidige waarde van de woning, de belangrijkste eigenschappen en omgevingsfactoren. Het is een officieel document dat door de bank, de Belastingdienst en verzekeraars wordt geaccepteerd.

Direct een taxatierapport aanvragen

Taxateur Ginger Lafeber voor taxatierapport
Taxatierapport Officieel Erkend Icon

Officieel erkend

Snel geregeld

Compleet en betrouwbaar rapport

Maak een afspraak met een taxateur

Als toekomstig huiseigenaar vraagt de geldverstrekker jou een taxatierapport uit te laten brengen. Doel van het rapport is het bepalen van de marktwaarde van de door jou gekochte woning. NWWI-taxatie of niet, een Van de Steege taxateur werkt altijd volgens de erecode van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarmee je verzekerd bent van een betrouwbaar taxatierapport. Is er haast geboden? Geen enkel probleem!
Afspraak met een taxateur maken:

"Ieder mens verdient een fijne plek op aarde. Een plek die zij thuis of werk mogen noemen. Wij helpen mensen, professioneel en met gebruik van vooruitstrevende technologie, bij het vinden, verkrijgen, creëren en vervreemden van die plek."

Niet zomaar een taxateur

Als toekomstig huiseigenaar vraagt de geldverstrekker jou een taxatierapport uit te laten brengen. Doel van het rapport is het bepalen van de marktwaarde van de door jou gekochte woning. Waardebepalende factoren zijn onder andere de inhoud en oppervlakte van de woning, de ligging, gebruikte materialen en de staat van onderhoud. Daarnaast wordt gekeken naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die recentelijk in de nabijgelegen omgeving zijn verkocht.

Wat is een taxatierapport?

In een taxatierapport staat de huidige waarde van de woning. Daarnaast staan er de belangrijkste eigenschappen en omgevingsfactoren vermeld. Het is een officieel document dat door banken, de Belastingdienst en verzekeraars wordt geaccepteerd. Een taxatierapport dient hiervoor wel goed te worden gekeurd door een onafhankelijk instituut, zoals NWWI.

Wanneer heb je een taxatierapport nodig?

Een taxatierapport is nodig bij de aankoop van een nieuwe woning en je daarbij een hypotheek voor afsluit. Je woning wordt namelijk gezien als onderpand voor de geldverstrekker. De geldverstrekker, zoals een bank, wil namelijk zeker weten dat de waarde van jouw woning de verstrekte hypotheek zal dekken. Een taxatierapport kan ook nodig zijn bij het oversluiten of verhogen van je hypotheek.

Validatie door het NWWI

Diverse geldverstrekkers vragen om een gevalideerd taxatierapport. Dit betekent dat het rapport voldoet aan de door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) gestelde normen. Maar omdat een gevalideerd rapport lang niet in alle situaties is vereist, kun je bij Van de Steege kiezen tussen een standaard en een gevalideerde taxatie. Voor een standaard taxatie is geen tussenkomst van het NWWI nodig.

Waarom een Van de Steege taxateur?

NWWI-taxatie of niet, een Van de Steege taxateur werkt altijd volgens de erecode van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarmee je verzekerd bent van een betrouwbaar taxatierapport. Is er haast geboden? Geen enkel probleem! Onze taxateurs staan dagelijks voor je klaar en werken met een snel en efficiënt systeem waarmee wij je bij spoed graag uit de brand helpen.

Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?

Een waardebepaling kan niet gebruikt worden voor het verkrijgen van een hypotheek, een taxatierapport wel. Een waardebepaling is een door een NVM makelaar uitgevoerde berekening van de huidige verkoopwaarde van een woning. Bij een waardebepaling wordt direct rekening gehouden met de huidige markt, de locatie en de bouwkundige staat. Ook zullen we waarde verhogende aspecten meenemen, zoals een uitbouw of nieuwe badkamer. Een waardebepaling is dus erg handig als je overweegt je woning te verkopen. Je hebt dan een goed beeld van wat je woning op zou kunnen brengen. Ook weet je gelijk wat je budget is voor je nieuwe woning. Dat zoekt net wat makkelijker!

De voordelen van een Van de Steege Taxateur

Voordelen makelaar

Schakel niet zomaar een taxateur in

Als je een taxatierapport voor je woning wil, dan kan je erop vertrouwen dat je met deskundige taxateurs te maken hebt. Een Van de Steege taxateur werkt altijd volgens de erecode van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarmee je verzekerd bent van een betrouwbaar taxatierapport.

Wat anderen op Funda zeggen

Mevr. Muller
Mevr. Muller
De Ruyterstraat 40
Lees verder
Contact met de makelaar was super: goed bereikbaar via verschillende kanalen, kundig en met aandacht!
Dhr. Langrenez
Dhr. Langrenez
Schepenlaan 55
Lees verder
Het contact met Ginger en Cindy hebben wij als zeer prettig en persoonlijk ervaren, de begeleiding was super. Via de Whatsapp werden we steeds op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot de verkoop van ons huis. Ginger was laagdrempelig te contacten. wij zouden deze makelaar zeker aanbevelen!
Mevr. Lafeber
Mevr. Lafeber
Leverkruidweg 15
Lees verder
Doordat ik zelf makelaar ben weet ik precies hoe een verkoopproces werkt en wat er allemaal bij komt kijken. Maar mijn eigen woning verkopen leek mij geen goed plan, het is zoiets groots in je leven en ook erg persoonlijk. Daarom heb ik de verkoop aan mijn collega makelaars Patrick en Rogier overgelaten. En daar ben ik heel blij mee! Ze hebben super goed werk gedaan en ik heb het volledig los kunnen laten. Op naar de verhuizing!
Tineke Stegeman
Tineke Stegeman
Treilerstraat 18 A-3
Lees verder
Wij zijn bij de verkoop van onze woning en een losse garagebox op een vakkundige, maar vooral ook integere en betrokken manier geholpen door onze makelaar. Zij en haar assistente waren steeds goed bereikbaar en reageerden snel en consequent op vragen en verzoeken. Zij namen ons veel zorg en geregel uit handen. De samenwerking verliep prettig en we voelden ons in vertrouwde handen. Het inschakelen van deze makelaar was voor ons absoluut het geld waard.
Dhr. S. Van Keulen
Dhr. S. Van Keulen
Jan Windhouwerstraat 19
Lees verder
Goede service en hulp bij het prepareren van het huis, ook op slechtere momenten dat het niet echt meezat
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Legerland 23
Lees verder
Ik ben zeer tevreden met alle aspecten van de dienstverlening. De begeleiding was professioneel en vriendelijk. De foto's en video die van de woning zijn gemaakt waren heel goed. De terugkoppeling na alle bezichtigingen waren duidelijk. Het advies m.b.t. de te accepteren bod was helder.
Mevr. Viegas Pereira-Malkoc
Mevr. Viegas Pereira-Malkoc
Teakhout 104
Lees verder
We zijn zeer tevreden over de verkoop van ons huis door Van de Steege en in het bijzonder Ginger en Cindy. Iedereen denkt mee, we zijn goed begeleid bij zowel de verkoop als aankoop. Het hele team stond altijd klaar om ons bij te staan bij vragen. Kortom een topmakelaar!
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Rubenshof 13
Lees verder
Vanaf het eerste kennismakingsgesprek en ook de contacten daarna over de werkwijze verkoopstrategie en verwachtingen, is alles in een zeer prettige samenwerking, soepel, deskundig en professioneel verlopen. Geheel volgens plan. Wij zijn erg tevreden over Ginger Lafeber en haar team en wensen haar nog veel succes in de Zaanstreek toe!
Dhr. Ozcan
Dhr. Ozcan
Leverkruidweg 369
Lees verder
Zowel het contact, als de communicatie onderling ging vlekkeloos. Top makelaar met goed kantoorpersoneel. Open en eerlijke communicatie, snelle service en altijd bereikbaar. Helemaal niks op aan te merken.
Dhr. Yasin Yurtsever
Dhr. Yasin Yurtsever
De Weer 38 A
Lees verder
İk ben goed geholpen en geïnformeerd door G.Lafeber tijdens het hele traject van de verkoop van mijn woning, cindy wil ik ook heel erg bedanken voor alles. Connecten verliep lekker soepel en uiteraard de woning voor een mooi prijs verkocht. Top service en bedankt Van de Steege!
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
De Boeg 98
Lees verder
Zeer tevreden kijken wij terug op de dienstverlening bij de verkoop van onze woning. We merkte al gauw dat Van de Steege makelaars de lat hoog legt op diverse gebieden: klantenservice, woningpresentatie en het tot dienst zijn van (potentiële) kopers. Onze makelaar bood de (potentiële) kopers de tijd en ruimte om rustig een woning te kunnen bezichtigen en informeerde hen kundig bij vragen. Verder grote complimenten voor de styling van het huis en het introductiefilmpje. Mevrouw Lafeber en mevrouw de Korte, bedankt voor jullie werk en de fijne samenwerking!
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Hanenpad 6
Lees verder
Het contact verliep fantastisch, ben van makelaar veranderd en gelijk werden de punten behandeld die niet waren opgenomen en die volgens de makelaar slecht werden weergegeven, wat resulteerde in een snelle verkoop.
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Lees verder
Prima makelaar. Goede inschatting gegeven van verkoopprijs. Prima service voor de klanten. Goede response op vragen en correcte afwikkeling. Prijs markt conform. Kortom aanbevolen.
Mevr. Juliette Kuling
Mevr. Juliette Kuling
Lees verder
Het was prettig samenwerken met deze makelaar, goede adviezen, afspraken worden nagekomen, echt heel fijn. Ze zijn goed bereikbaar, bellen snel terug en zijn flexibel. In het verleden (elders) wel anders meegemaakt. We hebben maar 1 makelaar gesproken voor de verkoop van ons huis. Gelijk bij het eerste contact voelde het goed en dat heeft zich ook bewezen in de samenwerking en de snelle verkoop.
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Lees verder
Dit is de tweede woning die ik via Van de Steege verkoop en de ervaring was bij beide verkoop momenten hetzelfde: heel fijn bedrijf om mee te werken. Er is veel kennis in huis over de markt in de regio en het hele team is vriendelijk in de omgang. Ze zijn altijd bereikbaar voor vragen en nemen veel werk uit handen. Super begeleiding van begin tot eind.
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Ferdinand Huyckstraat 20
Lees verder
We were very happy with the service provided to us by Ginger and the team at Van de Steege. They made each step easy and clear. 100% recommended
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Hanenpad 6
Lees verder
Het contact verliep fantastisch, ben van makelaar veranderd en gelijk werden de punten behandeld die niet waren opgenomen en die volgens de makelaar slecht werden weergegeven, wat resulteerde in een snelle verkoop.
Mevr. De Ruiter
Mevr. De Ruiter
Lees verder
Wij zijn heel tevreden met Van de Steege. Goede marktkennis, goede strategie, snel het huis verkocht, kortom een aanrader.
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Lees verder
Fijne makelaar. Goed geholpen met de verkoop van onze woning! Zullen in de toekomst zeker bij ze terug komen.
Mevr. Yolanda Uitendaal
Mevr. Yolanda Uitendaal
Lees verder
Geweldige makelaar. Huis verkocht en krijgen er 10 verhuisdozen van kado bij. Tijdens de intake gelijk een goede klik met elkaar. Via de makelaar nog een styling adviseuse erbij gehaald. Deze was ook super enthousiast. De fotograaf was ook binnen een paar uur klaar en prachtige foto's gemaakt door degene.
Dhr. Jan Uitendaal
Dhr. Jan Uitendaal
Lees verder
Wij hadden bij de eerste ontmoeting gelijk een goed gevoel bij deze makelaar. Alle zaken zijn opgepakt zoals wij dat zelf wilden. De verdere verkoop verliep prettig met een goed overleg en contact.
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Lees verder
Alleen maar lof over hoe onze makelaar (en collega's) haar werk deed. Zeer communicatief, altijd bereikbaar, denkt goed na over de stappen, reageert snel en weet heel goed waar ze mee bezig is.
Dhr. Croese
Dhr. Croese
Lees verder
Persoonlijk, betrokken, inlevend. Gingers aanwezigheid voelde meteen vertrouwd. Ze is een goed mens en een goede makelaar met het hart op de juiste plek. Ik ben verkocht! Ook op kantoor zorgde Cindy goed, en altijd enthousiast!, voor een heel soepel verloop van het geheel. Zeer aan te bevelen!
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Lees verder
Ze hebben ons super goed geholpen! We zaten via een andere makelaar al geruime tijd vast aan het huis en de verkoop wilde maar niet lukken! Met behulp van deze makelaar en het team van Van de Steege was hij binnen no-time verkocht!
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Lees verder
Contact was super, makelaar was altijd goed bereikbaar, zo niet werden wij zeer snel teruggebeld. Wat er beloofd werd is nagekomen echt ontzorgen is idd een goed motto. Wij hebben deze makelaar als zeer prettig ervaren. Je kan de sleutel met een gerust hart overdragen. En er word goed naar jou wensen geluisterd. TOP!
Vorige
De volgende

Vragen? Neem contact op!

Je wil een officieel taxatierapport, maar heb je nog vragen? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier.