Van de Steege Makelaarsgroep

Taxatie huis

Bij de aankoop van een woning is in de meeste gevallen een taxatie verplicht. Om geen vertraging op te lopen in een hypotheektraject, is het belangrijk dat een taxatierapport snel, deskundig en volgens de norm wordt opgemaakt.

Wil jij ook verzekerd zijn van een onbezorgd proces? Laat dan je taxatie uitvoeren door een Van de Steege taxateur!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat dan je contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

*Door dit te versturen ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Doel van de taxatie

Als toekomstig huiseigenaar vraagt de geldverstrekker jou een taxatierapport uit te laten brengen. Doel van het rapport is het bepalen van de marktwaarde van de door jou gekochte woning. Waardebepalende factoren zijn onder andere de inhoud en oppervlakte van de woning, de ligging, gebruikte materialen en de staat van onderhoud. Daarnaast wordt gekeken naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die recentelijk in de nabijgelegen omgeving zijn verkocht. 

Validatie door het NWWI

Diverse geldverstrekkers vragen om een gevalideerd taxatierapport. Dit betekent dat het rapport voldoet aan de door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) gestelde normen. Maar omdat een gevalideerd rapport lang niet in alle situaties is vereist, kun je bij Van de Steege kiezen tussen een standaard en een gevalideerde taxatie. Voor een standaard taxatie is geen tussenkomst van het NWWI nodig.  

Waarom een Van de Steege taxateur?

NWWI-taxatie of niet, een Van de Steege taxateur werkt altijd volgens de erecode van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarmee je verzekerd bent van een betrouwbaar taxatierapport. Is er haast geboden? Geen enkel probleem! Onze taxateurs staan dagelijks voor je klaar en werken met een snel en efficiënt systeem waarmee wij je bij spoed graag uit de brand helpen.

Schakel niet zomaar een taxateur in, schakel Van de Steege in!