Officieel erkend taxatierapport voor je huis

Bij de aankoop van een woning is in de meeste gevallen een taxatie verplicht. Om geen vertraging op te lopen in een hypotheektraject, is het belangrijk dat een taxatierapport snel, deskundig en volgens de norm wordt opgemaakt. Dit is een rapport met de huidige waarde van de woning, de belangrijkste eigenschappen en omgevingsfactoren. Het is een officieel document dat door de bank, de Belastingdienst en verzekeraars wordt geaccepteerd.

Direct een taxatierapport aanvragen

Taxatierapport Officieel Erkend Icon

Officieel erkend

Snel geregeld

Compleet en betrouwbaar rapport

Maak een afspraak met een taxateur

Als toekomstig huiseigenaar vraagt de geldverstrekker jou een taxatierapport uit te laten brengen. Doel van het rapport is het bepalen van de marktwaarde van de door jou gekochte woning. NWWI-taxatie of niet, een Van de Steege taxateur werkt altijd volgens de erecode van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarmee je verzekerd bent van een betrouwbaar taxatierapport. Is er haast geboden? Geen enkel probleem!
Afspraak met een taxateur maken:
4.5/5

9/10 – 160 waarderingen

"Ieder mens verdient een fijne plek op aarde. Een plek die zij thuis of werk mogen noemen. Wij helpen mensen, professioneel en met gebruik van vooruitstrevende technologie, bij het vinden, verkrijgen, creëren en vervreemden van die plek."

Niet zomaar een taxateur

Als toekomstig huiseigenaar vraagt de geldverstrekker jou een taxatierapport uit te laten brengen. Doel van het rapport is het bepalen van de marktwaarde van de door jou gekochte woning. Waardebepalende factoren zijn onder andere de inhoud en oppervlakte van de woning, de ligging, gebruikte materialen en de staat van onderhoud. Daarnaast wordt gekeken naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die recentelijk in de nabijgelegen omgeving zijn verkocht.

Wat is een taxatierapport?

In een taxatierapport staat de huidige waarde van de woning. Daarnaast staan er de belangrijkste eigenschappen en omgevingsfactoren vermeld. Het is een officieel document dat door banken, de Belastingdienst en verzekeraars wordt geaccepteerd. Een taxatierapport dient hiervoor wel goed te worden gekeurd door een onafhankelijk instituut, zoals NWWI.

Wanneer heb je een taxatierapport nodig?

Een taxatierapport is nodig bij de aankoop van een nieuw huis en je daarbij een hypotheek voor afsluit. Je woning wordt namelijk gezien als onderpand voor de geldverstrekker. De geldverstrekker, zoals een bank, wil namelijk zeker weten dat de waarde van jouw woning de verstrekte hypotheek zal dekken. Een taxatierapport kan ook nodig zijn bij het oversluiten of verhogen van je hypotheek.

Validatie door het NWWI

Diverse geldverstrekkers vragen om een gevalideerd taxatierapport. Dit betekent dat het rapport voldoet aan de door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) gestelde normen. Maar omdat een gevalideerd rapport lang niet in alle situaties is vereist, kun je bij Van de Steege kiezen tussen een standaard en een gevalideerde taxatie. Voor een standaard taxatie is geen tussenkomst van het NWWI nodig.

Waarom een Van de Steege taxateur?

NWWI-taxatie of niet, een Van de Steege taxateur werkt altijd volgens de erecode van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarmee je verzekerd bent van een betrouwbaar taxatierapport. Is er haast geboden? Geen enkel probleem! Onze taxateurs staan dagelijks voor je klaar en werken met een snel en efficiënt systeem waarmee wij je bij spoed graag uit de brand helpen.

Wat is het verschil tussen een taxatie en een waardebepaling?

Een waardebepaling kan niet gebruikt worden voor het verkrijgen van een hypotheek, een taxatierapport wel. Een waardebepaling is een door een NVM makelaar uitgevoerde berekening van de huidige verkoopwaarde van een woning. Bij een waardebepaling wordt direct rekening gehouden met de huidige markt, de locatie en de bouwkundige staat. Ook zullen we waarde verhogende aspecten meenemen, zoals een uitbouw of nieuwe badkamer. Een waardebepaling is dus erg handig als je overweegt je woning te verkopen. Je hebt dan een goed beeld van wat je woning op zou kunnen brengen. Ook weet je gelijk wat je budget is voor je nieuwe woning. Dat zoekt net wat makkelijker!

De voordelen van een Van de Steege Taxateur

Voordelen makelaar

Schakel niet zomaar een taxateur in

Als je een taxatierapport voor je huis wil, dan kan je erop vertrouwen dat je met deskundige taxateurs te maken hebt. Een Van de Steege taxateur werkt altijd volgens de erecode van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarmee je verzekerd bent van een betrouwbaar taxatierapport.

Wat anderen op Funda zeggen

Dhr. Alexander Scholten
Dhr. Alexander Scholten
Zuideinde 50
Lees verder
Het contact met de makelaar was zeer goed wij werden goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en konden altijd bellen als er vragen waren.
Dhr. Wit
Dhr. Wit
Johan van der Keukenstraat 87 F
Lees verder
Zeer prettig verlopen verkoopproces waarbij de makelaar zeer goed op de hoogte was van de lokale marktomstandigheden. Ook het contact en tussentijdse terugkoppeling vanuit de makelaar waren voor ons erg prettig! Dank hiervoor.
Dhr. Adriaan Mellegers
Dhr. Adriaan Mellegers
Hoekschewaardweg 32
Lees verder
Erg vriendelijke en deskundige makelaar. Heeft zeer goed z'n werk gedaan. Communicatie was top. We zijn erg blij met de verkoop.
Dhr. Olav Van den Hogen
Dhr. Olav Van den Hogen
Jisperveldstraat 542
Lees verder
Ik heb al enige tijd contact met Martijn gehad en ik had mij geen betere kunnen treffen. Hij houdt goed de markt in de gaten, snelle en duidelijke communicatie en kennis van de huizenmarkt in Amsterdam Noord.
Mevr. Judith de Meijer
Mevr. Judith de Meijer
Elpermeer 114
Lees verder
Het contact verliep goed en vlot, mede dankzij het what’s app groepje. Vragen werden snel beantwoord.
Mevr. Oorbeek-Versteeg
Mevr. Oorbeek-Versteeg
Nieuwendammerdijk 161
Lees verder
Ik had veel te maken met Martijn Een hele vriendelijke man En wij konden altijd bellen De vrouwen die belde voor het doorgeven van kijkers waren ook heel vriendelijk en hadden veel begrip
Dhr. Mulder
Dhr. Mulder
IJsselmeerstraat 52
Lees verder
In tegenstelling tot een eerdere makelaar wist Van de Steege in een paar weken mijn huis te verkopen. Prima service en goed bereikbaar. En meedenkend. En de service houdt niet op als de verkoop is gesloten.
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Sprinklerstraat 65
Lees verder
Het contact met onze makelaar Babette verliep boven verwachting. Het was zeker een uitdagende situatie omdat wij zelf niet in Nederland wonen. Ons huis is niet alleen voor een zeer goede prijs verkocht, het was vooral de professionaliteit, begeleiding en ondersteuning waar Babette excelleerde.
Dhr. Jiawan
Dhr. Jiawan
Dick Greinerstraat 53
Lees verder
Zonder twijfel 1 van de beste zo niet de beste makelaar in Amsterdam e.o. Vakbekwaam, deskundig, professioneel en denken met je mee. Nemen al je werk uit handen en ook goede nazorg. Hartelijk dank Rogier, Justin en de rest van de medewerkers van team Van De Steege noord.
Mevr. Marianne Rubbens
Mevr. Marianne Rubbens
Irenestraat 37
Lees verder
Doen wat ze beloven en komen altijd snel en correct hun afspraken en beloftes na. Houden je tijdens het proces ook constant goed en volledig op de hoogte van alles. Als er een bezichtiging was geweest werd er direct na afloop een kort verslag uitgebracht. Zeker ook de medewerkers(-sters) van kantoor waren altijd vriendelijk, snel en correct en stonden voor elke vraag of probleem meteen klaar met raad en daad. Erg waardevol.
Dhr. Hendrik Doelkarim
Dhr. Hendrik Doelkarim
Midzwaard 22
Lees verder
Het contact verliep heel goed, alles was/is boven verwachting! Ze hebben ons goed geadviseerd/begeleid. Wij willen hiervoor in het bijzonder Ben Dunlacher, Martin Houtzager en Sanne bedanken. Van de Steege!! TOP Makelaar!
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Staakmolenstraat 8
Lees verder
Iedere keer als ik naar jullie logo kijk, zie ik - niet zomaar een makelaar, en dat is zeker waar. Professioneel en meedenkend, open staan voor alle vragen, en tot aan de puntjes alles goed geregeld. Bedankt voor jullie werk, en ik wil graag Ben Durlacher hartelijk bedanken. Een makelaar met heel veel kennis en ervaring. Heel blij met jullie werk!!!
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Van Mourik Broekmanstraat 18 III
Lees verder
In het kort een top professional kantoor! Tijdens de verkoopprocedure waren ze altijd goed bereikbaar en gingen ze oplossingsgericht te werk. Speciaal dank aan Heleen voor haar extra inzet.
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Amerbos 34
Lees verder
Zeer professioneel en prettig samengewerkt! Ik ben absoluut tevreden. Prijs/kwaliteit is het waard. Service is heel goed.
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Nassaukade 335 1
Lees verder
Zowel in de rol van koper als verkoper hebben we met Van de Steege als makelaar gewerkt. Onze ervaring is dat ze vriendelijk en zakelijk alle partijen tegemoet treden en als verkopende partij ook je persoonlijke situatie /wensen in acht nemen. In een oververhitte woningmarkt is dat extra bijzonder.
Tineke Stegeman
Tineke Stegeman
Treilerstraat 18 A-3
Lees verder
Wij zijn bij de verkoop van onze woning en een losse garagebox op een vakkundige, maar vooral ook integere en betrokken manier geholpen door onze makelaar. Zij en haar assistente waren steeds goed bereikbaar en reageerden snel en consequent op vragen en verzoeken. Zij namen ons veel zorg en geregel uit handen. De samenwerking verliep prettig en we voelden ons in vertrouwde handen. Het inschakelen van deze makelaar was voor ons absoluut het geld waard.
Mevr. Viegas Pereira-Malkoc
Mevr. Viegas Pereira-Malkoc
Teakhout 104
Lees verder
We zijn zeer tevreden over de verkoop van ons huis door Van de Steege en in het bijzonder Ginger en Cindy. Iedereen denkt mee, we zijn goed begeleid bij zowel de verkoop als aankoop. Het hele team stond altijd klaar om ons bij te staan bij vragen. Kortom een topmakelaar!
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Rubenshof 13
Lees verder
Vanaf het eerste kennismakingsgesprek en ook de contacten daarna over de werkwijze verkoopstrategie en verwachtingen, is alles in een zeer prettige samenwerking, soepel, deskundig en professioneel verlopen. Geheel volgens plan. Wij zijn erg tevreden over Ginger Lafeber en haar team en wensen haar nog veel succes in de Zaanstreek toe!
Dhr. Ozcan
Dhr. Ozcan
Leverkruidweg 369
Lees verder
Zowel de contact, als de communicatie onderling ging vlekkeloos. Top makelaar met goed kantoorpersoneel. Open en eerlijke communicatie, snelle service en altijd bereikbaar. Helemaal niks op aan te merken.
Dhr. Dimitri Rats
Dhr. Dimitri Rats
Kosterijstraat 5
Lees verder
Vanuit de hypotheek adviseur door verwezen naar deze makelaar. Samen gewerkt met Ginger. Echt iemand die je helpt en weg wijs maakt in het verkopen en kopen van een huis.
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Coen van Boshuizenlaan 34
Lees verder
Rogier van Langelaar en Justin de Bock hebben ons geholpen met de aankoop en verkoop van een huis. Fijne mensen om mee te werken, heel persoonlijk en betrokken, komen hun afspraken altijd na. Goede en professionele begeleiding van begin tot eind. Geen loze beloftes, geen vervelende verkooppraatjes. Gewoon eerlijk en realistisch. Daarnaast ook relaxed en sympathiek. Van harte aanbevolen! Rogier, Justin: heel erg bedankt!
Anoniem op Funda
Anoniem op Funda
Winterjanpad 8
Lees verder
Super vriendelijk en meedenkend!! De medewerker bespreekt alles tot de details waardoor er geen twijfels overblijven. Super tevreden!
Han Gieske
Han Gieske
Buiksloterbreek 103
Lees verder
Het contact verliep soepel en goed, de begeleiding was deskundig en het team verzorgde de bezichtigingen en de biedingen uitstekend.
Mevr. Carole Schrijver
Mevr. Carole Schrijver
Avegaar 69
Lees verder
Mijn contact me Rogier van Langelaar liep perfect. Kon met al mijn vragen bij hem terecht. Al mijn verwachtingen die ik had zijn uitgekomen. Alles ging goed, ben blij dat Rogier van Langelaar mijn makelaar is, kan hem iedereen aanbevelen. Hij is een bekwaam en prettig mens.
Clara Overes
Clara Overes
Lees verder
Vanaf het eerste contact was ons duidelijk dat het kennen van de lokale markt en weten hoe daarin te handelen essentieel is. Er lag een strategie en een strakke planning, gebaseerd op veel ervaring in onze woonomgeving. De woning was met 10 dagen na plaatsing op Funda verkocht voor een mooie prijs.
Dhr. Martijn van der Velden
Dhr. Martijn van der Velden
Bernissestraat 59 I
Lees verder
Super makelaarskantoor en goed in communicatie. Gerard Lange is snel en adviseert goed. Een echte aanrader!!!
Vorige
De volgende

Vragen? Neem contact op!

Je wil een officieel taxatierapport, maar heb je nog vragen? Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier.