Van de Steege Makelaarsgroep

Te koop - Kortenaerstraat 21huis, Amsterdam

Kortenaerstraat 21huis

1057 JL, Amsterdam 

€ 900.000,- k.k.

Omschrijving

Dubbele benedenwoning van 132m2 met verwarmd tuinhuis (ideale werk/logeerkamer) van 9m2, met achtertuin van 17 meter diep, gelegen op een kindvriendelijke en autovrije locatie.

Op een van de mooiste plekken in “De Baarsjes” aan een autovrij plein, bevindt zich deze royale woning verdeeld over de begane grond en het souterrain, met een zeer grote en sfeervolle achtertuin van circa 117 m2 op het zonnige zuiden.

De woning beschikt momenteel over een ruime, brede woonkeuken aan de tuinzijde. 4 jaar geleden is dit gedeelte van de woning volledig verbouwd en zijn er stijlvolle zwart stalen kozijnen geplaatst. Hierdoor is er open zicht richting de achtertuin. De achtertuin en het weldadige buitenlicht worden zo onderdeel van de woning. De keuken is van alle moderne gemakken voorzien (Miele en Boretti apparatuur), maar heeft een authentieke uitstraling (Piet Zwart) met een composiet aanrecht blad en spoelbak in een granito stijl.

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de woonkamer, vanwaar er uitzicht is over een heerlijk (en voor Amsterdamse begrippen zeldzaam) groot plein met een mooie speelplaats voor kinderen. De woonkamer is voorzien van een professioneel lichtplan, een design kastenwand en een ingebouwd bureaublad. Er is een mooie Janus houtkachel aanwezig. Er zijn twee dubbele openslaande deuren naar het ruime terras. De woonverdieping heeft verder de beschikking over een ruime entreehal en een separate toiletruimte.

De royale achtertuin is een oase van rust waar onder andere kikkers, spechten, koolmezen en roodborstjes vertoeven. De tuin meet 17 meter diep en bijna 7 meter breed en is gelegen op het zuiden. Het door een architect ontworpen tuinhuis is momenteel in gebruik als werkruimte c.q. logeerkamer en is voorzien van verwarming, internet, elektriciteit, wateraansluiting op een wasbak met afvoer en is verder goed geïsoleerd.

In het souterrain zijn in totaal drie slaapkamers en is er een grote inpandige berging. Daarnaast is er nog een ruime badkamer met ligbad, wastafel en tweede toilet. Een van de slaapkamers heeft een ruime inloopkast en alle slaapkamers hebben daglichttoetreding. Het gehele souterrain is voorzien van vloerverwarming. Er zijn oorspronkelijke paneeldeuren en de halvloer is betegeld met Mosa tegeltjes.

Kortom; een geweldig huis met gigantische achtertuin op een fantastische locatie!

Omgeving:
De Kortenaerstraat is gelegen in stadsdeel Amsterdam West (de voormalige “Baarsjes”) in de gewilde Chassébuurt. De Chassébuurt is een kinderrijke buurt met diverse nabijgelegen scholen. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er volop mogelijkheden in de buurt. Diverse supermarkten, bakker, kaas- en visboer zijn op loopafstand te vinden. De buurt is een gewilde plek in de stad met veel restaurants, cafés en een diversiteit aan winkels. Ook de voormalige tramremise De Hallen, centrum voor media, cultuur, mode, horeca en ambachten is in de buurt gelegen. Voor een rondje hardlopen kun je kiezen uit het Rembrandtpark, het Erasmuspark of het Vondelpark!
Op loopafstand vind je diverse tram- en buslijnen. De woning is tevens goed per auto bereikbaar vanaf de Ring A-10 en je vindt voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Eigendomssituatie: De woning ligt op een stuk grond dat eigendom is van de gemeente Amsterdam. Deze erfpacht is voortdurend en de vergoeding (canon) die de eigenaar van dit appartement aan de gemeente dient te betalen is € 796,07 per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd. De overstap naar eeuwigdurende erfpacht is tevens tijdig vastgezet (voor 2019), zodat een koper gebruik kan maken van de zeer gunstige voorwaarden. Deze zijn bij verkopend makelaar bekend. Op de huidige erfpacht zijn de Algemene bepalingen voor eeuwigdurende erfpacht 2000 van toepassing en de erfpachtcanon is fiscaal aftrekbaar. Kijk voor meer informatie op www.erfpacht.amsterdam.nl.

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1923
– Woonoppervlakte 132m2
– Tuinhuis van 9m2 (verwarmd, geïsoleerd, v.v. water, elektra en internet)
– Veel bergruimte
– Royale achtertuin van ca. 117 m2, gelegen op het zuiden
– Kleinschalige vereniging van eigenaars (8 leden), MJOP aanwezig
– VvE bijdrage € 118,10 per maand
– Gunstige voorwaarden eeuwigdurende erfpacht tijdig aangevraagd
– Verwarming middels nieuwe Remeha c.v. ketel (2021)
– Notaris keuze aan de koper, mits in Amsterdam
– Aanvaarding in overleg

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Kenmerken

Aankoopmakelaar
Gratis Waardebepaling
Bezichtigen Checklist

Bezichtiging aanvragen voor Kortenaerstraat 21huis, Amsterdam

*Door dit te versturen ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.