Voeg toe aan favorieten Verwijder uit favorieten

Te koop in Almere

Vrije Vogellaan 173

1349 EA, Almere 

€ 875.000,- k.k.

Omschrijving

Vrijstaand en duurzaam wonen in Mooi Oosterwold; een bijzonder woongebied met 7 vrijstaande woningen omringd door een prachtig parklandschap met fruitbomen en vruchtdragende struiken. De duurzame woningen in het park zijn gebaseerd op de geliefde Oostenrijkse woningen die in de vijftiger jaren verspreid over Nederland zijn gebouwd. Het exclusieve designhuis op nummer 173 heeft twee ruime slaapkamers, twee luxe badkamers, een waanzinnige keuken en een prachtige woonkamer. Het bijgebouw van 48 m² met zolderkamer biedt de mogelijkheid om wonen met werken te combineren of om twee extra (slaap)kamers met badkamer te realiseren (zie foto’s). De woning is ingericht door Erik Gutter.

De woningen in Mooi Oosterwold worden ontsloten door halfverharde wegen en brinkjes van gebroken natuursteen (dolomiet en kalksteen). De losse groepering van de woningen, gebouwd op terpjes en rondom de brinkjes, zorgen voor een dorps gevoel. Via het landschapspark loop je aan twee kanten het Kathedralenbos in. Voorzieningen zijn er in de nieuwe stadswijk Nobelhorst, in Almere en in het Gooi (Huizen).

Indeling:

Begane grond:
Aan de rechterzijde is de entree van deze exclusieve, uitstekend onderhouden woning. De hal is, net als de rest van het huis, het toonbeeld van sfeer en luxe. Aan de rechterzijde is de open bordestrap naar de eerste verdieping en aan de linkerzijde de stijlvolle toiletruimte met fonteintje.

Twee zwarte deuren met glas verbinden de hal met de woonkamer, die zo gepresenteerd kan worden in een woonmagazine. Het zitgedeelte aan de achterzijde is meer dan 8 meter breed en het eetgedeelte grenst aan de keuken, waar het hart van de kookliefhebber sneller gaat kloppen. De 8 meter lange wandopstelling is voorzien van alle benodigde apparatuur van topkwaliteit: de inductie pitt cooking, wijnkoelkast, oven, combimagnetron, vaatwasser, Quooker en een koelkast zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

In de woonkamer is een deur naar de 48 m² grote ruimte met dubbele deuren aan de voorzijde, een deur naar de tuin en een zolderkamer. Er zijn talloze mogelijkheden om deze ruimte te verbouwen tot werkruimte, twee slaapkamer met badkamer of als extra leefruimte (zie foto’s).

Eerste verdieping:
Niet alleen op de begane grond, maar ook op de bovenverdieping is dit een fantastische woning. Vanaf de overloop zijn twee bergingen en twee slaapkamers te bereiken. Beide slaapkamers zijn voorzien van een eigen luxe badkamer.

De kamer aan de voorzijde is de hoofd slaapkamer, verdeeld in een slaap- en kleedgedeelte. In de en-suite badkamer zie je een grote inloopdouche, een nis met toilet en een breed wastafelmeubel. Aan de achterzijde is de tweede slaapkamer, uitgevoerd in dezelfde stijl. De bijbehorende badkamer is ingedeeld met een inloopdouche en wastafelmeubel.

Buiten:
Hier krijg je de kans om jouw eigen groene paradijs te creëren. Met minimaal 50% van het kaveloppervlak gereserveerd voor stadslandbouw, kun je genieten van gezonde oogsten, een verbonden gemeenschap en een duurzame levensstijl. Laat jouw groene vingers de vrijheid hebben die ze verdienen! Rondom de woning ligt een tuin met gazon, dat in open verbinding staat met het gezamenlijke parklandschap. Er zijn meerdere plekken om buiten te zitten en op de oprit is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Omgeving:
Wonen in Mooi Oosterwold is uniek in vele opzichten. De inrichting van het parklandschap geeft het gevoel in een natuurgebied te wonen met alle voorzieningen van Almere en de Randstad in de nabijheid. Binnen een half uur ben je in de binnenstad van Amsterdam en Utrecht, terwijl het Gooi ongeveer 10 minuten rijden is.

Parkeren:
In de ruime garage en op de oprit is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Bijzonderheden:

– Woonoppervlakte ca. 181 m²
– Volledig voorzien van vloerverwarming
– Gigantische tuin van ca. 1.539m²
– Minimaal 50% van het kaveloppervlakte moet gebruikt worden voor stadslandbouw, perfect voor de hobby tuinder!
– Mogelijkheid voor maar liefst 28 zonnecellen, met dit aantal kan de woning zelfvoorzienend worden!
– Twee ruime slaapkamers en twee luxe badkamers
– Zeer ruime bijgebouw met zolderkamer (mogelijkheid tot twe extra slaapkamers met badkamer of woon/werkcombinatie)
– Energielabel A 19-06-2023
– De woning maakt deel uit van de VVE Mooi Oosterwold met 7 leden. De jaarlijkse bijdrage voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen is € 315,- Daarnaast is er het lidmaatschap van de VVE voor de ontsluitingsweg Vrije Vogellaan (vereniging Tureluur Zuid). Het lidmaatschap van deze vereniging bedraagt € 26.25 per huishouden per maand
– Projectnotaris van toepassing

Omschrijving

Van de Steege Makelaars

Foto'sKenmerken

Kenmerken

Van de Steege Makelaars

Opgeslagen als favoriet