Van de Steege Makelaarsgroep

Big data | geen cijferbrij

VDS Woningmarkt Consultancy geeft advies met betrekking tot (complexe) woningmarkt vraagstukken zoals bijvoorbeeld de (her)ontwikkeling van nieuwbouwprojecten, de ontwikkelingen op de woningmarkten en het succesvol uitponden van huurwoningen. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk projectontwikkelaars, woningcorporaties en lokale overheden.

Onze woningmarkt consultants werken samen met externe data analisten. Hierdoor ontstaat een unieke combinatie van objectiviteit en zeer brede lokale marktkennis.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat dan je contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

*Door dit te versturen ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Opbouw van het advies

Uiteraard is de opbouw van het advies voor een groot deel afhankelijk van de vraagstelling van de opdrachtgever. Het advies bevat echter altijd twee belangrijke elementen, de cijfermatige onderbouwing en de marktanalyse.

Herkomst data

Om een project of een vraagstuk goed te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk om de lokale woningmarkt volledig cijfermatig in kaart te brengen. Er wordt gekeken naar relevante trends met betrekking tot prijsvolatiliteit, demografie en krapte- en looptijdontwikkelingen. Complexe technieken uit de tijdreeksanalyse worden gebruikt om alle relevante informatie uit de beschikbare gegevens te destilleren. Deze data zijn voornamelijk afkomstig van het CBS, het Kadaster en de NVM.

Lokale marktkennis

Door de markt cijfermatig in kaart te brengen, wordt een compleet beeld geschetst van het decor waarbinnen het project zich beweegt. Om te beoordelen hoe een individueel project zich tot dit decor verhoudt, is echter lokale marktexpertise nodig. Deze expertise wordt geleverd door onze woningmarktconsultants. Die geven, op basis van de conclusies uit het kwantitatieve marktonderzoek, desgewenst ook advies met betrekking tot de prijsstelling, marketing, kwaliteitseisen, afzetmogelijkheden en ontwikkeling van het project.

Meer weten? Jonneke Bach, onze Woningmarktconsultant, is te bereiken op het telefoonnummer 020 – 435 70 40 of per mail jonneke.b@vandesteege.nl